Donešena Odluka o dodjeli počasnih Povelja i Plaketa

2 702

Na jučer održanoj sjednici OV Lukavac, a nakon usvajanja Nacrta budžeta, općinski su vijećnici jednoglasno donijeli Odluku o dopuni Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana užeg dijela grada Lukavca. Jednoglasno su usvojeni i akti imovinsko – pravne prirode, dok je sa 27 glasova za i 1 glasom protiv, prihvaćena ostavka Predsjednika UO JP “Rad“ Lukavac, Mahmutović Envera.

Donešena je i Odluka o dodjeli počasnih Povelja i Plaketa, koje će zaslužnim pojedincima, firmama i udruženjima građana, biti uručene na Svečanoj akademiji, koja će se, povodom Dana općine – 18. septembra, održati u velikoj Sali JU Centar za kulturu.

Povelje Općine Lukavac tom prilikom će dobiti: Alaga Suljić za izuzetan doprinos u odbrani i razvoju privrednih kapaciteta i Amir Sejdinović, za izuzetan doprinos spašavanju ljudi i imovine, povratku raseljenih i izbjeglih lica, pomirenju i suživotu među narodima.

Počasnu povelju Općine Lukavac dobit će Mensudin Imamović, za poseban doprinos u odbrani države i razvoju mjesne zajednice Turija. Plakete Općine Lukavac bit će dodijeljene: Ćazimu Kariću, za poseban doprinos razvoju mjesnih zajednica i razvoju i radu Crvenog krsta, Harisu Brkiću, za postignute izuzetne rezultate u matematici, Erminu Jusufoviću, za poseban doprinos u razvoju sporta i promociju države na međunarodnim sportskim takmičenjima, Tahiru Isakoviću, posthumno, za izuzetan doprinos u razvoju mjesne zajednice, Lović & co d.o.o. Lukavac, za izuzetan doprinos u razvoju poduzetništva i nesebično pomaganje sportskim društvima i udruženjima građana i UG vokalni ansambl „Dobošćanke“, za veliki doprinos u razvoju kulture i kulturnog stvaralaštva na području općine, kantona, federacije i države.

Za poseban doprinos u odbrani države, u subotu će biti uručena Počasna plaketa Općine Lukavac, Niki Ivanoviću.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lukavac,,,,,,,,????

A to niko drugi nije branio drzavu i Lukavac samo ovi ……. ,,,opstino lopovska ,,,,…..sto ne podijelite svim bivsim borcima koji su branili Lukavac i truhnuli u rovovima.

lukavac

Ma sve lopov do lopova, al ničija nije do zore pa neće aBd ni njihova…..

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x