Dogovorena saradnja na polju bezbjednosti građana Lukavca

1 539

U povodu 22. maja Dana policije u kabinetu općinskog načelnika upriličen je radni sastanak na kojem su učešće uzeli ministar MUP-a TK Sead Omerbegović i policijski komesar Nedim Mutapčić, te predstavnici PU Lukavac na čelu sa Načelnikom PU Lukavac Kasimom Sinanovićem.

Na sastanku je bilo riječi o ciljevima i politici MUP-a TK, a nešto više se govorilo o stanju sigurnosti na području Općine Lukavac.

Sastanak je poslužio da se predstave sigurnosni pokazatelji na osnovu kojih se ocjenjuje bezbjedonosna slika na području Kantona, a evidentno je smanjenje krivičnih djela na području naše Općine. To se naročito odnosi na oblasti maloljetničke delinkvencije, krvnih delikata, teških krađa i otuđenja putničkih motornih vozila.

Posebnu pažnju pisutnih izazvalo je pitanje o međusobnoj saradnji predstavnika lokalne zajednice, odnosno građana sa policijom. Između ostalog dogovorena je i čvršća saradnja na polju bezbjednosti kada je u pitanju Općina Lukavac, a sve u cilju kvalitetnijih uslova za život za građane općine Lukavac.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Iraq

tako i treba..dok se vi krijete iza drveca i kanala da bi iskocili i naplatili nekome kaznu sto vozi 10-20 vise od dozvoljene brzine jer to vam je najprece i najunosnija zarada a bogami nije ni opasna ,gradjani ce hvatati kriminalce i sprecavati nasilje i pljacke.Da vi bogdom radite svoj posao za koji ste placeni niko vama ne bih trebao pomagati

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x