Do sada uplaćeno 120KM za Danka i Draganu

6 774

Nakon objavljene priče o Danku i Dragani Vidaković koji bez roditelja, bliže rodbine i bez ikakvih primanja preživljavaju ova teška vremena. Svi su putem komentara na SodaLIVE.ba ali i Facebook grupe koja broji oko 4000 članova podigli i pisali optimistične komentare.

Mnogi su pitali za broj žiro računa kako bi pomogli ovoj djeci. Nakon svih tih komentara, aktivisti su se potrudili i otvorili Žiro račun, kontaktirali su organizaciju Dobro.ba koja je pokrenula akciju “Mijenjam svijet” i učinili još neke konkretne korake da se pomogne ovoj porodici.

Treba napomenuti da je od BH Telecoma traženo da se pokrene humanitarni broj, ali za pokretanje istog iz BH Telecoma su zatražili da se jednokratno plati 450KM.

U 10 dana koliko je prošlo od otvaranja žiro računa uplaćeno je 120 KM i sva sredstva su uplaćena iz Bosne i Hercegovine. Iz inostranstva je uplaćeno 0 KM. Što znači, svaki član iz ove facebook grupe je pomogao Danku i Dragani sa 0,03KM.

Svaki komentar je suvišan.

Kako sada pojedinci nebi tražili broj žiro računa, isti objavljujemo u nastavku:

Broj ziro racuna iz Bosne i Hercegovine (valuta-KM)
306115-38885808-72
………………………………………………………………………………..
Za placanje iz inostranstva: (valuta-USD)
JP MORGAN AG Frankfurt,Germany
BIC:CHASDEFX
Racun i naziv korisnika:
BA39 3060 123783427734
………………………………………………………………………………..
Za placanje iz inostranstva: (valuta-EURO)
posrednicka banka :
Hypo Alpe-Adria-Bank International AG Klagenfurt,Austria
BIC:HAABAT22
Racun i naziv korisnika:
BA39 3060 123783427734
………………………………………………………………………………..

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ss

Pa ako iko ima da zaposli Danka zam da bi on radio bilo kakav posao

Pepo s frulom

Koji smo mi smrdograd, to je za ne povjerovat’! Dajte mi link za broj racuna, sutra ujutro moji ce uplatit neku svotu! Grade moj i lukavcani dragi, neka vas je sramota, obraza nemate ni malo! Hej bolan 120 KM? Pu yebem ti zivot!

FANATIK

katastrofa stvarno…samo suplja prica..imas broj racuna na forumu

JA

kakvi supljaci…stid vas bilo…da ste po marku dali djeca bi se obradovala,, sto je vjerujem svako u mogucnosti, mozda bi bar novogodisnje praznike nasmijani i u toplom docekali…
citam prije desetak dana one prve komentare na prvu vijest i kotnam se ”kakva empatija jebote zar je moguce da nam je sredina ovako evoluirala, bas zar je moguce” stvarno mi nevjerovatno bilo i imo sam dozu sumnje…al ovo je daleko ispod ocekivanja….ne znam sta mi je bilo da pomislim da ce bit nesto od toga, poznavajuci taj ”mocni” mentalitet trebo sam odma znat da je supljak….nikad necete ni imat i nikad se necete ni pomaknut s te tacke gdje ste sad ako tako zivite i razmisljate…a to je dno dna….sitne duse…samo nek’ je jezik mokar, uvijek bilo i bice..
namjera mi je bila da vas informisem da nije ni 0.03 po osobi, nemam sad vremena da racunam al je to sa jos par nula poslije zareza, jer ja sam dao 100 km, a tih 20 podijelite na tih 4000 faca sa facebooka i one sto su dali onako srcane komentare….

Pepo s frulom

Ima li kakvog pomaka na tom racunu? Moji su uplatili simbolicnih 50 KM prije dan dva…Da ne bude suplje. 50 KM nije neka svota ali je od srca i nadam se da ce se svijet u Lukavcu vec jednom probuditi i pomoci ovakvim slucajevima pa koliko ko moze.

esmir

recite mi adresu odnosno gdje se tacno nalazi kuca ove porodie u lukavcu kako bi im licno pomogao jer nevjerujem bas tim uplatama preko racuna u bankama hvala

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x