Dječiji dodatak za djecu nezaposlenih roditelja 20 KM

5 598

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada TK je donijela Odluku o visini dječijeg dodatka za djecu nezaposlenih roditelja za 2010. godinu. Ovom Odlukom utvrđeno je da će dječiji dodatak za 2010. godinu za djecu nezaposlenih roditelja iznositi 2,5 posto prosječne plaće u Federaciji BiH, iz prethodne godine, odnosno 20 KM po djetetu.

Porodicama sa troje i više djece, u kojima su roditelji nezaposleni, pripada dječiji dodatak u visini od 5 posto prosječne plaće, odnosno 40 KM po djetetu. Uspostavu prava po ovoj Odluci vršit će općinski centri za socijalni rad rješenjima koja će biti donošena u skladu sa Uputstvom o načinu uspostavljanja i ostvarivanja prava na dječiji dodatak. Ovo Uputstvo, u roku od 7 dana, donijet će Ministar za rad i socijalnu politiku Tuzlanskog kantona.

Sredstva za ove namjene planirana su na poziciji „Zaštita porodica sa djecom” a Odluka stupa na snagu danom donošenja i primjenjivat će se od 1. aprila ove godine.Inače, na poziciji „Zaštita porodica sa djecom” u Budžetu Tuzlanskog kantona planirano je 12.378.400 KM, što je za 1,6 miliona KM više u odnosu na sredstva izdvojena za ove namjene u prošloj godini.

Za dječiji dodatak, sa ove pozicije, će biti izdvojeno oko 4,2 miliona KM, dok su preostala sredstva, između ostalog, namijenjena za refundaciju porodiljskog odsustva i uvećani dječji dodatak za djecu sa posebnim potrebama. Realizaciju danas donesene Odluke će pratiti Ministarstvo za rad i socijalnu politiku i o tome izvještavati Vladu Tuzlanskog kantona.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
cerga

zanimljiva informacija ” za djecu nezaposlenih roditelja iznositi 2,5 posto prosječne plaće u Federaciji BiH,” pa sto ne prosjek opstinske prosjecne place pa bi i djeciji dodatak bio znatno veci , koji su to lopovi, banda , metak je skup za ove foteljase… kama je iz raja izasla..

cazim

ta takozvana vlada tk je dno dna , lopov do lopova , smradovi , jajare neskolovane … pa sto tih 2.5%nije uzeto u obzir,od njihove mjesecne prosjecne place pa bi ta djeca sigurno dobijala vise od 20KM , kakve su to pijavice bljak razjebase mi dan kada sam ovo procito …

mehmed

Pu gadova sram ih bilo sta se moze sa 20 km dodatka djetetu sramota poserem se na cijelu vladu tk i kriminalce sto sjede u njoj…

PipiDugaDevetka

Crveni oktobar/listopad!

padobranac

pa nista ljudi. napravite svi po troje djece i onda vam ide 5% po djetetu tj.40KM. 3X40=120KM u padze svaki mjesec.
za 4 mjeseca mozete skupit za polovan pistolj na crno, a poslije, zna se sta dalje.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x