Denis Prcić obznanio sadržaj prijetećeg pisma

0 2.666

denispPredsjednik Upravnog odbora Američkog univerziteta u BiH Denis Prcić, prekjučer je na adresu Univerziteta dobio prijeteće anonimno pismo s poštanskom markom Berlina. Povodom prijetnji Prcić se danas obratio javnosti.

“Nemam nikakavih saznanja ko mi je uputio prijetnje, ali imam nekih pretpostavki iz čije “kuhinje“ je mogla biti upućena prijetnja. Inače, nemam nikakvih privatnih sporova ili nesuglasica s nekim. Zato smatram da je prijetnja u vezi s poslom koji obavljam“, kazao je on. Prema njegovim riječima prijetnja je veoma sistematična i najvjerovatnije, namjerno napisana sa pravopisnim greškama i miješanjem dijalekata, kako bi se zametnuo trag ciničnom autoru.

“Iz analize poruke može se uočiti da je riječ o osobi ili krugu osoba koje imaju uticaj na vlast. Na takav zaključak navodi me prva rečenica iz ”scenarija” koji mi predviđaju. Nakon što mi se prijeti da ću dobiti sve što sam tražio, u prvoj rečenici mi najavljuju sve moguće kontrole: porezne, finansijske, radne, iz ministarstva… Autor ili grupa ima uticaja i na medije, što indicira druga rečenica u kojoj mi se prijeti – pojavit će se pismo čitalaca, studenata, roditelja…“, kazao je Prcić.

Prema njegovim riječima u pismu se navodi da ga može spasiti samo da radi po zakonu, a to je rečenica koju često upotrebljavaju političari.

“Ne radim ništa protuzakonito i nije mi jasno zašto me se poziva na zakonitost. Nije mi jasno šta trebam mijenjati u svom ponašanju. U posljednje vrijeme imao sam rasprave samo zbog prijave našeg Univerziteta za plac u gradu. Ne postoji niti jedna druga stvar oko koje sam raspravljao. Istraga o ovom slučaju je u toku pa ne mogu dati više podataka o ovom slučaju“, kazao je Prcić.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x