Danas na Aerodromu u Tuzli doček hadžija; Niko od njih nije imao zdravstvenih problema

0 576

dubrave2008Hadžije iz BiH koje putuju autobusima stigle su u petak navečer u grad Nevšehir na jugu Turske. Jučerašnji dan su proveli u obilasku Konje, dok su se navečer uputili u pravcu Istanbula. Oni bi u BiH trebali stići u utorak, 8. decembra.

Hadžije koje putuju avionom i dalje se nalaze u Meki, gdje obilaze njene znamenitosti. Oni su tako jučer posjetili pećine Sevr i Hira, Arefat, Muzdelifu, Minu, te obavili umru. Dan ranije oni su boravili u haremu Kabe, gdje su ujedno i klanjali džuma-namaz.

Dva aviona s hadžijama s područja tuzlanskog, banjalučkog, bihaćkog i goraždanskog muftijstva danas popodne, odnosno večeras će doputovati na Aerodrom u Tuzli. Riječ je o većoj grupi hadžija. Dio hadžija u BiH treba stići i sutra, a ostali letovima 8. i 9. decembra.

Prema riječima Nezima Halilović a, zamjenika glavnog vodiča, sve hadžije su dobro i nije bilo nikakvih ozbiljnijih zdravstvenih problema. Ove godine kod naših hadžija nije zabilježen nijedan smrtni slučaj niti je bilo zaraženih virusom svinjske gripe.

(SodaLIVE.ba/AVAZ)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x