Da li ste na biračkom spisku?

1 580

Općinska izborna komisija Lukavac obavještava da se raspored birača po biračkim mjestima, u skladu sa zakonom, vrši prema adresi prebivališta koje je birač prijavio prilikom pribavljanja ličnih dokumenata, te prema važećim nazivima ulica koji su istaknuti na novim odgovarajućim tablama na početku svake ulice.

Ukoliko je birač naknadno promijenio adresu prebivališta ili je došlo do promjene naziva ulice, iste promjene je birač obavezan prijaviti CIPS bazi podataka najkasnije do 19.08.2010. godine. Sa prijavom promjene će se automatski i izvršiti promjena u rasporedu birača na biračko mjesto.

Ukoliko birač sam ne izvrši naprijed pomenutu promjenu u navedenom roku to umjesto njega ne može niko izvršiti , te time sam snosi posljedicu raspoređivanja na biračko mjesto koje ne odgovara njegovom stvarnom prebivalištu.

U periodu od 07.06. do 04.07.2010. godine Izvodi iz privremenog biračkog spiska će biti stavljeni na uvid građanima. Uvod u izvode iz privremenog biračkog spiska birači će moći ostvariti u prostorijama mjesnih zajednica svakim radnim danom u vrijeme rada sekretara mjesne zajednice. Sve eventualne dileme vezane za birački spisak birači mogu rješavati u Centru za birački spisak.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
"ostali"

“Da li ste na biračkom spisku”?

Nisam, ja sam “OSTALI” !!!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x