Da li je bivši direktor CROPS-a zloupotrijebio položaj?

2 984

Odjel za privredni kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova je u saradnji sa Tužilaštvom Tuzlanskog kantona, od 2008. godine vodi istragu protiv bivšeg direktora Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama „Smoluća“.

Riječ je postojanju osnova sumnje da je zloupotrijebio položaj i ovlasti, odnosno pronevjerio preko 50 hiljada konvertibilnih maraka. Kako RTV Slon saznaje Odjel za privredni kriminal imao je prikupljena saznanja, koja su ukazivala da bivši direktor CROPS-a Šekib Čokić, nezakonito raspolaže novcem stečenim od sredstava koja su štićenici Centra izdvajali. “S tim u vezi 2008. i 2009. godine Odjel privrednog kriminaliteta je, zajedno sa Tužilaštvom, sproveo opsežniju istragu za oko trideset radnji, i utvrđene su određene nepravilnosti koje su rezultirale podnošenjem izvještaja o učinjenom krivičnom djelu zloupotrebe ovlasti i polžaja, “ rekao je Miralem Malkić, portparol Ureda komesara MUP-a TK.

Podsjećamo, Tužilaštvo TK zaprimilo je 30.03.2010. godine od strane Ministarstva unutrašnjih poslova TK izvještaj o počinjenju krivičnog djela protiv Šekiba Čokića a vezano za zloupotrebu položaja i ovlasti, izjavio je za RTV Slon Dragan Radovanović, zamjenik glavnog tužitelja Tužilaštva TK. U narednom periodu, izvršiće se analiza navoda iz izvještaja i dostavljenih dokaza, nakon čega će biti donesena dalja tužilačka odluka. Šekib Čokić je na čelu Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama Smoluća bio od 2006. godine, a krajem prošle godine je smijenjen sa te pozicije.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ziće

Dali je zloupotrijebio položaj jedini ispravan kometar može dati sud.

Sepultura

Nek su ga uklonili kreten

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x