Ćiro: “Misimović je kriv što BiH ne ide na SP”

1 402
blazeU razgovoru za zagrebački Jutarnji list sada već bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Ćiro Blažević je kazao da namjerno nije otišao na utakmicu Wolfsbrug-Manchester United, kako bi ispunio obećanje Zvjeuzdanu Misimoviću. Nije to, kaže, htio uraditi jer ga je Misimović iznevjerio na utakmici protiv Portugala.
Molim? Zar sam trebao doći u Njemačku, na noge onome koji me izbacio s puta za Južnu Afriku!? Miske je kriv što Bosna ne ide na SP!, izjavio Ćiro novinaru Jutarnjeg lista.

Blažević otvoreno pirznao da je Misimović mogao igrati protiv Portugala u Zenici.

Ne, smatram da me u Lisabonu morao informirati da je indisponiran, u tom slučaju ne bi igrao, ne bismo izgubili i sve bi bilo drukčije, kazao je on, dodavši da Misimović spada u sam vrh.

Spada u sam vrh. Središnji vezni kakvih je malo, makar smo neke utakmice izvrsno odradili i bez njega. Na vrhu je usamljeni Džeko. Klasa izvan kategorije. Ima rezistenciju za egzistenciju u najtežim uvjetima. Centarfor koji naprosto nema cijene – sve što platiš doista je premalo. Ne tvrdim tek tako da je bolji od Zlatana Ibrahimovića!

Pominjući i druga imena iz reprezentacije BiH, Ćiro je kazao:

Najkarakternija osoba je Muratović. Intelektualac u kopačkama. Pravi frajer u najpozitivnijem smislu.

Komentirajući situaciju oko njegovog otkaza i atmosferu u nogometnom savezu BiH, bivši selektor se požalio:

Da su me istinski htjeli, ponudili bi ugovor za novi ciklus odmah poslije repesaža s Portugalcima! Međutim, Suljo (Čolaković) je prvi iskazao nepovjerenje, ogorčen je Ćiro.

(SodaLIVE.ba/Jutarnji.hr)
0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bla bla

Nabijem ja njega na opanak

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x