Čestitka svim učesnicima akcije ˝Neretva˝

0 1.067

Povodom uspješno izvedene akcije pod nazivom „Neretva“, usmjerene na suzbijanje i spriječavanje zloupotrebe narkotičkih sredstava, ministar MUP- a TK-a, Sead Omerbegović, čestitao je svim učesnicima akcije i policijskom komesaru MUP-a TK-a Nedimu Mutapčiću na organizaciji i koordiniranju, zajedničkih aktivnosti sa policijom MUP-a RS.

Ministar je naglasio da je ovo samo još jedna potvrda opredjeljenja MUP-a TK-a, u borbi protiv organizovanog kriminala a nedobronamjerninam poruka da bez obzira na različita nastojanja, policiju u tome niko neće spriječiti.

Tokom zajedničke akcije, izvršen je pretres više stanbenih objekata i indiciranih lica u vezi s ovom vrstom krivičnog djela.

Uhapšeno je 12 osoba i zapljenjeno ukupno oko 6,5 kilograma heroina kao i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela – oružje, vozila i dr.

Kriminalistička obrada je u toku, a slične aktivnosti će biti nastavljene i u narednom periodu.

Odsjek za odnose sa javnošću MUP-a TK

Zahvalnica MUP-u TK od Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)

U povodu uspješne akcije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na otkrivanju i dokumentovanju neovlaštenog prometa opojnim drogama, službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je upućena zahvalnica od strane direktora gospodina Mirka Lujića, za uspješnu saradnju i profesionalan odnos prema radu, kojeg prenosimo u izvornom obliku.

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA TUZLANSKOG KANTONA

-Kabinet ministra

Poštovani,

Državna agencija za istrage i zaštitu u saradnji sa Tužilaštvom BIH, provodila je istragu na otkrivanju i dokumentovanju neovlaštenog prometa opojnim drogama, što je u konačnici rezultiralo pronalaskom i oduzimanjem 155,568 kg. opojne droge “skank”, koja je dana 07.04.2010. godine pronađena prilikom pretresa teretnog motornog vozila na međunarodnom graničnom prelazu Klobuk, JGP Trebinje.

S tim u vezi, kao vrlo dobar primjer saradnje policijskih agencija i profesionalan odnos prema radu, ističem angažman službenika MUP TK, na čelu sa komesarom, gospodinom Nedimom Mutapčićem, koji su u proteklom periodu pružili svu potrebnu pomoć policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu.

U to ime želimo izraziti iskrenu zahvalnost službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

S poštovanjem,

Direktor:
Mirko Lujić

(SodaLIVE.ba/MUP TK/SIPA)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x