Čestitka ministrice obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK povodom početka nove školske godine

1 716

Povodom početka nove školske godine, svim učenicima kao i zaposlenicima u obrazovanju, ministrica prof.dr. Mirzeta Hadžić Suljkić uputila je čestitku :

„Početak nove školske godine je istovremeno i pohod na blago novog znanja, umjetnosti i vještina, ali i novog drugovanja, simpatija, u odrastanju i sticanju životne mudrosti…

Očekujemo da početak nove školske godine bude početak svega onog lijepog što vam, u školskim klupama,ljepotom i smislom ispunjava djetinjstvo i mladost, što će vam tokom cijelog života biti drag saputnik prisnih sjećanja.
Puno je razloga za čestitanja, a najviše vama, dragi prvaci,koji idete ka školi ponosno,noseći u očima more radosti, a u duši, izvor ponosa što ste dorasli do prvog školskog dana.

Isto toliko razloga za četitanja ima i vama koji ste zakoračili u srednju školu.

Čestitam početak nove školske godine i svima,koji koračate ka svjetioniku koji osvjetljava put znanja mudrosti i života, koji koračate ka zvijezdi vodilji, ostvarenja vaših snova, i vaših želja.

Ali, morate imati na umu da zvijezda sa svoje visine, neće sama sletjeti na vaš dlan, morate je dosegnuti.

Potrudite se, da svoje snove pretvorite u stvarnost.

Vidjet ćete da vrijedi.

Cijenjene kolegice i kolege, u svoje ime,u ime Ministarstva obrazovanja,nauke,kulture i sporta TK i u ime Pedagoškog zavoda čestitam vam početak nove školske godine.

Vi imate jednu od najlješih, najplemenititijih, ali i najodgovornijih uloga u životu: da mladima otvorite vidike i puteve, u beskraj nauke i znanja, i u sam život,da ih odgajate tako da budu uzor novom vremenu.

Uvjerena sam da ćete učiniti sve, kao što ste i do sada činili, da učenicima, pred kojima je nova školska godina, škola bude mjesto učenja, duhovne radosti i zadovoljstva.

A s vama, poštovani roditelji, dijelim sreću i ponos koje osjećate na ovaj dan, dan koji cijelog života grije dušu prijatnom toplinom.
Svima, želim sretnu i uspješnu novu školsku godinu.“

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
beep

Sve naopako u ovoj državi pa tako i početak nove školske godine,uvijek se polazlo u školu prvi ponedeljak u septembru,a vidi sad u pola sedmice,ipak sretna nova školska godina svim učenicima i da steknu što više znanja pored ovakvog plana i programa i ljudi koji se brinu o njihovom školovanju

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x