“BiH ima snagu kad govori jednim glasom”

5 549

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić izjavio je da će predstavnike Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) na današnjoj konferenciji u Izraelu informisati o situaciji u BiH i zamoliti za razumijevanje jer još nije završen pregled drugog stand-by aranžmana.

“Nažalost, još nije završen pregled drugog stand-by aranžmana sa MMF-om. Ova konferencija bit će prilika da zvaničnike MMF-a informišem kako ja vidim situaciju u BiH i da zamolim za razumijevanje. Vjerujem da će problemi koji se pojavljuju u okviru Federacije BiH, odnosno Vlade i Parlamenta, biti uspješno prevaziđeni kako bi se stand-by aranžman nastavio i kako ne bismo ugrozili podršku budžetu za ovu godinu”, rekao je Špirić za Deutsche Welle.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH rekao je da će sutrašnjem sastanku sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom biti riječi o unapređenju ekonomske saradnje između dvije zemlje.

“U svakom slučaju, BiH ima snagu kada govori jednim glasom, ali različiti nastupi najčešće nisu u interesu BiH. Kada sam izvan BiH imam razumijevanje i za različite stavove i moramo učiniti sve da mimoilaženja unutar BiH ne stvaraju posljedice po ovu zemlju barem kada je ekonomska situacija u pitanju”, rekao je Špirić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH učestvuje danas u radu konferencije MMF-a i Svjetske banke na kojoj će biti raspravljano o ekonomskom razvoju u južnoj i istočnoj Evropi, finansijskoj stabilnosti i efektima svjetske ekonomske krize.

Na konferenciji u Jerusalemu bit će razmotrena bitna pitanja koja se tiču zemalja članica MMF-a, dok bi na posebnim forumima trebalo da se diskutuje o aktuelnim ekonomskim temama.

(SodaLIVE.ba/SRNA)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Iraq

jadni smo mi kad nas neprijatelj nase zemlje predstavlja u svijetu…a ovaj sljizgo nikad nije volio Bosnu I Hercegovinu

TML

A’e Spira ne sheri….

ziće

Bosna nema snage kad govori tvojim glasom.On će skrenuti pažnju na probleme u Federaciji a u Srpskoj ko biva sve funkcioniše pa nju nepomenu. Poltroni se prepoznaju i kad šute a kamoli kad progovore.

"ostali"

“U svakom slučaju, BiH ima snagu kada govori jednim glasom, ali različiti nastupi najčešće nisu u interesu BiH”-rece Nidzo i nastavi da obavlja funkciju.

čistizrak

Da bog da zaboravio put iz Izraela nazad u Bosnu pa zalutao na kakvo ostrvo u Indoneziji, al iskreno mislim da bi ga i oni domordci protjerali u PM…

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x