Bh. državljanin vozeći 250 km/h bježao od policije pa se zabio u ogradu

0 795

Bh. državljanin, koji je upravljao “Mercedesom” s njemačkim tablicama dobio je kaznu od skoro 4.000 KM i zabranu korištenja inostrane vozačke dozvole u Hrvatskoj, zbog saobraćajnog prekršaja i nesreće koju je prouzrokovao na autoputu Zagreb – Lipovac.

Kako stoji na internet stranici PU Vukovarsko-srijemske županije, 3. jula, na autoputu Zagreb – Lipovac, 38-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je putničkim automobilom “Mercedes” njemačkih registracijskih oznaka krećući se lijevom saobraćajnom trakom autoputa te, iako je desna prometna traka bila slobodna, davanjem svjetlosnih i zvučnih signala požurivao vozilo ispred sebe – policijsko vozilo “presretač”.

“Nakon što je obišao policijsko vozilo, policijski službenici utvrdili su da se kretao brzinom od 250 km/h te su, upotrebom svjetlosnih i zvučnih signala iz službenog vozila, vozaču dali jasan i nedvojben znak da se zaustavi, nakon čega je vozač naglo povećao brzinu kretanja te zbog nepropisnog kretanja vozila i nedopuštene brzine kretanja vozila prilikom prelaska u prometnu traku za odvajanje u smjeru čvora Županja, izgubio nazor nad automobilom i udario u saobraćajnu opremu i ploču te zaštitnu ogradu”, kažu iz PU Vukovarsko-srijemske županije.

Dodaju da su u ovoj saobraćajnoj nesreći vozač i dijete lakše povrijeđeni, što je utvrđeno u bolnici u Vinkovcima. Prilikom disperzije krhotina nastalih u prometnoj nesreći oštećeno je i policijsko vozilo “presretač“.

“Zbog počinjenih prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog kojim je izrečena i naplaćena novčana kazna od 15.000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca”, dodali su iz PU.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x