Besplatne edukacije za nezaposlena lica

0 507

Federalni zavod za zapošljavanje objavio je javni poziv nezaposlenim osobama, kojim ih poziva da se prijave za program informatičke obuke, koju će finansirati Zavod, do iznosa od 300 KM po polazniku. Proces prijave i realizacija Programa vršit će se preko kantonalnih službi za zapošljavanje. Kao renomirana ustanova za pružanje znanja neophodnih u svakodnevnom poslovanju, Centar za poslovnu edukaciju je uzeo aktivno učešće u realizaciji programa obuke.

U prostorijama Centra u Tuzli i Sarajevu kandidati mogu dobiti predračun i plan obuke koju žele pohađati. Ovi dokumenti su obavezan prilog uz prijavu na javni poziv.
Više informacija o postupku prijave i potrebnoj dokumentaciji kandidati mogu pronaći na web stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje www.fzzz.ba, a informacije o edukacijskim programima iz oblasti informatike na web stranici Centra za poslovnu edukaciju www.cpe.ba .

Centar za poslovnu edukaciju ima iskustvo u projektima ove vrste – u Kantonu Sarajevo su bili jedni od učesnika u navedenom programu obuke nezaposlenih lica, posredstvom Federalnog zavoda za zapošljavanje, te partnerska institucija u programu edukacije nezaposlenih lica sa evidencije nezaposlenih lica JU Služba za zapošljavanje TK, iz oblasti grafičkog i web dizajna, finansiran od nevladine organizacije Inicijativa za razvoj i saradnju iz Banja Luke.

Ovo je jedinstvena šansa za besplatno sticanje znanja neophodnih u savremenom poslovnom svijetu i treba je iskoristiti, jer samo znanjem, vještinama i informacijama se može biti konkurentan na tržištu rada.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije.net)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x