14. juna okupljanje nezbrinutih radnika Lukavactransa

3 480

Nezbrinuti radnici Lukavactransa u stečaju oglasili su se saopćenjem za javnost u kojem se navodi da je na Skupštini povjerilaca ovog preduzeća donesena odluka da se sredstvima od prodaje pokretne i nepokretne imovine uplate doprinosi za 67 nezbrinutih radnika.

Stečajni upravnik, kako se navodi u saopćenju ne poštuje odluku Skupštine koja je održana 6. maja 2010. godine. Naime, od prodatih autobusa sakupljeno je oko 90.000 KM, od zakupnine sutobuske stanice oko 25.000 KM, dok je 1.000 KM prikupljeno od prodaje obveznica.

Podsjećamo, radnici Lukavactransa već godinu dana ne mogu da ostvare svoja prava, a kako navode radnici stešajni upravnik Esda Hogić se rasipa njihovim novcem, te kako kažu neće da im upalti doprinose za njihovo zbrinjavanje u iznosu od 170.000 KM.

U saopćenju također stoji da su na održanoj Skupštini izabrana dva nova člana čije je imenovanje trebalo biti zaključeno 6. juna ove godine. Međutim, zbog neodgovornosti stečajnog sudije, kako navode, to nije urađeno, zbog čega nekadašnji radnici ovog preduzeća ne mogu ući u firmu gdje su radili više od 25 i 30 godina. Nezbrinuti radnici Lukavactransa obavještavaju bivše radnike i javnost da da će se 14. juna okupiti pred ulazom u firmu zbog trenutne situacije u kojoj se nalazi njih 67.

Prije nekoliko dana  je na javnom nadmetanju DD “GiPS” Tuzla je kupilo autobusku stanicu u Lukavcu za 610.000 KM. Iako je početni iznos za prodaju autobuske stanice bio 960.000 KM u Lukavactransu su zadovoljni prodajom obzirom na to da su ostali ponuđači čekali obaranje cijene na minimalnih 480.000 KM.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trunčica

Kao prvo na skupštini povjerioca nije samo donesena odluka da se zbrinu samo njih 67 radnika ,već svi radnici koji su radili u Lukavactransu.Za H.Eseda sadašnjeg s.upravnika sam čula da je jedan od boljih upravnika na kantonu,ne znam zašto novinari i soda.live sluša i iznosi podatke od nekolicine radnika(otpuštenih) koji godinama nisu radili u tom preduzeću .Kažu da je jedan od pokretača štrajkova ,protesta i td. Barčić Nusret (glavni) godinama bio pijan u preduzeću i nikada ništa nije radio u predu.,a drugi glavni Dugonjić Suad i Tomić Ivan u nizu 5 godina konstatno na bolovanj .Kao prvo taj B.N. treba kad je tako pametan da provjeri da je već uplaćeno 6 zadnjih mjeseci i još su potrebna 2 da bi mogli da počnu primati matrijalno ,a na tom se radi i biće za koji dan i to ispunjeno.I za informaciju na javnom nadmetanju 07.06.2010.godine Gradsko i prigradsko preduzeće je kupilo ASL za 691.000 KM ,početna cijena na zadnje objavljenom oglasu u novinam “San” je iznosila 680.000 KM , i kupci imaju rok 30 dana da uplate i preuzmu ASL . Znači da tek kada uplate do posljednje marke mogu tek tada preuzeti stanicu i tek teda dolaze na red radnici… Read more »

radnik

Nemaš ti trunčice pravu pretstavu o svemu šta se dešava

čistizrak

Kad si tako “pametna” trunčice šteta što ti nisi stečajni upravnik.A šta će biti kad novi vlasnik preuzme stanicu, obeća da će uplatiti sav preostali iznos a radnici ostanu kratkih rukava??? U praksi se tako stalno dešava kod “strateških k(š)upac(k)a???

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x