Novorođenče oživjelo u kovčegu

0 414

bebaPrerano rođeno novorođenče proglašeno je mrtvim u državnoj bolnici u Asunsionu, glavnom gradu Paragvaja.

Ocu djeteta rekli su kako mu je sin umro ubrzo nakon porođaja, a nekoliko sati kasnije bebino tijelo je i “dostavljeno” porodici u malom kovčegu. Tada se dogodilo čudo…

Hoze Alvarenga organizovao je bdenje za svog, kako je mislio, mrtvog sina. Međutim, uskoro je iz malenog kovčega začuo tihi plač. Otvorio ga je i shvatio da beba diše. “Počeo sam da plačem i sa sinom u naručju pojurio nazad u bolnicu”.

Medicinske sestre su malenog dječaka, teškog samo 500 grama, odmah stavile u komoru s kiseonikom, i stanje mu je sada stabilno. “Ovo je vrlo neobičan slučaj”, rekao je Ernesto Veber, šef intenzivne jedinice na Odeljenju pedijatrije.

“Puls je vjerovatno bio toliko slab da doktori uopšte nisu mogli da ga detektuju.”

Utvrđeno je kako ljekar koji je pregledao novorođenče nije kako treba provjerio bebine vitalne funkcije, ali ljekar Aida Notario tvrdi kako su dječaka oživljavali više od sat vremena.

Prije dvije godine nešto slično se dogodilo i u Engleskoj. Ljekari u Lidsu proglasili su mrtvom bebu koja je pola sata nakon toga “oživjela”.

Maleni Vudi, star tek dvije nedelje, doživio je srčani udar.

Ucveljenim roditeljima Džonu i Karen dato je vrijeme ‘za oproštaj’, a oni su nakon nekog vremena začuli Vudijev kašalj i digli na uzbunu ljekare koji su na kraju ipak uspjeli da ga spasu.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x