SPEKTAKL: VIP koncert Željka Joskimovića u Tuzli “Dva svijeta”

0 5.797

Jedan od najvećih i najcjenjenijih muzičkih umjetnika na našim prostorima Željko Joksimović održat će svoj  spektakularni koncert pod nazivom „DVA SVIJETA“  u Petak 02.06.2017. 21h u SKPC Mejdan  u Tuzli.

Ova ekskluzivna koncertna izvedba  je osmišljena za 1500  posjetitelja – u opciji je samo sjedeća varijanta u maloj dvorani Mejdana. Publika u Tuzli će prva u Bosni i Hercegovini imati priliku prisustvovati ovom jedinstvenom događaju.

“Dva svijeta” je projekat u kom je jedan od najpopularnijih muzičara sa ovih prostora Željko Joksimović izmijenio  aranžmane najpoznatijih folk, pop i rok pjesama, kao i nekoliko njegovih pjesama, koje su oduševile publiku u seriji koncerata u decembru prošle godine, u Skoplju, Nišu, Beogradu i Zagrebu.

Pjesme su “obučene” u sving muziku i u odijelo džeza. Riječ je o osvježenju na našoj muzičkoj sceni, po uzoru na Pola Enku i Majkla Bublea, slavne svijetske muzičare, ali na Željkov način.   Na spisku obrađenih pjesama su, između ostalih i “Ja sam težak kao konj” (Električni orgazam), “Jesen u mom sokaku”, “Vlajna”, “Ljubavi moja tugo” (Predrag Živković Tozovac), “Suada” (Plavi orkestar), “Dva sveta” (Toma Zdravković), “Neko te ima noćas” (Van Gog), “Oko moje sanjivo” (Magazin), “Skitnica” (Jasna Zlokić), “Ne kuni me majko” (Luis), “Sve što znaš o meni” (Arsen Dedić), dok je iz svog repertoara Joksimović izdvojio numere poput “Zaboravljaš”, “Nije ljubav stvar”, “Ono naše što nekad bejaše”, “Michelle”, “Leđa o leđa”, “Habanera”…

Spektakl prati vrhunska produkcija koja pomjera granice kada je u pitanju scenografija, ozvučenje, rasvjeta, a svaku numeru prati poseban film sa pričom koju je osmislio naš čuveni scenarista Nebojša Romčević. Željko tada razgovara sa publikom i dočarava im emocije i poruke koju nosi svaka pjesma, na specifičan način. Cijelokupan doživljaj je filmski, na momente i nestvaran.

Na bini se nalazi oko 30 muzičara, od instrumenata uključene su trube, trombone, saksofoni, klavir, klavijature, gitara, bas, bubnjevi, perkusi, prateći vokali.

  • Preko 40 ljudi je uključeno u organizaciju projekta, na čelu sa Željkom Joksimovićem.
  • Koncert “Dva svjeta” traje oko dva sata, a Željko izvodi oko 25 pjesama na nastupu.

“Sving je možda jedina muzika u kojoj patnja izgleda glamurozno. Mi mislimo da je neka pesma prošla kroz naš život, ali je zapravo obratno. Mi smo prošli kroz njenu večnost. Svaka pesma ima priču i mi smo želeli da je ispričamo nekim posebnim jezikom u kojem ima samo ljubavi.” – Rekao nam je Joksimović

Sve informacije oko početka prodaje ulaznica u CD Šopu Mido uskoro možete saznati na oficijelnoj  FB stranici KONCERTI-Beral-music .

Komentari

avatar