EXIT festival nominovan za najbolji evropski festival

0 548

EXIT festival je i ove godine nominovan za najbolji evropski festival u okviru European festival awards, najznajčajnijeg evropskog festivalskog priznanja.

EXIT publika

EXIT je jedini festival iz regiona Balkana koji je nominovan u najprestižnijoj kategoriji velikih festivala “Major Festivals”, u kojoj se nalaze i velikani poput Tomorrowland, Roskilde i drugi. Ovo je šesta po redu nominacija za EXIT, koji svake godine ulazi u krug 10 najboljih evropskih festivala.

Ako želite da se EXIT festival nađe u finalu 10 najboljih evropskih festivala, svoj glas možete dati ovdje, a kao nagradu možete osvojiti ulaznice za neke od najboljih evropskih festivala. Pored vrijednih nagrada, svojim glasom podržaćete da EXIT 2014 bude još bolji, jer prisustvo u evropskom vrhu podiže ugled festivala i utiče na odabir bendova na kojim će festivalima gostovati naredno ljeto.

European festival awards organizuje najznajčajnija evropska festivalska organizacija – Yourope. Više od 300 festivala iz 32 evropske zemlje boriće se za titulu najboljeg evropskog festivala, a pobjednika odlučuje kombinacija glasova publike i stručnog žirija. Prošle godine preko 500.000 fanova je glasalo za svoje omiljene festivale. Glasanje traje do kraja oktobra.

Pozivamo sve ljubitelje festivala i sve one koji žele da ovaj festival bude jedan od najboljih u Evropi da glasaju za EXIT i time još jednom pokažemo da naš region ima puno lijepih i pozitivnih slika koje može da podijeli sa cijelim svijetom.

Pored ovog priznanja, EXIT je nominovan i za drugu prestižnu evropsku festivalsku nagradu – UK festival awards, kao najbolji festival van Velike Britanije. EXIT je 2007. osvojio ovu nagradu, a svoj glas za EXIT možete dati ovdje.

EXIT festival postoji već 13 godina i kroz kapije tvrđave tokom ovih godina prošlo je više od 30 hiljada izvođača i preko 2 miliona posjetioca. Najveći svijetski mediji poput CNN, BBC, Guardian i drugi redovno proglašavaju EXIT za jedan od najznajčajnijih svijetskih muzičkih festivala.

EXIT 2013 ostaće zapamćen kao jedno od najboljih izdanja festivala u njegovoj istoriji. Oboreni su brojni rekordi, kao što je ukupna posjeta, posjeta glavnoj bini i Dance areni, posjeta sajtu exitfest.org i mnogi drugi. Posebni značaj uspjehu EXITa daje činjenica da dok su mnogi najveći evropski festivali doživjeli pad posjete u ovoj godini, broj publike na EXITu u 2013. povećan je za 40% u odnosu na 2012. godinu.

Obavezno pogledajte i ovaj video da se svi zajedno podsjetimo kako je izgledala EXIT R:EVOLUCIJA.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x