Bajaga pred nastup u Mejdanu: ˝Bend je u top formi i očekujemo dobro druženje˝

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
0 1.935

Jedan od najvećih sinova jugoslovenskog rokenrola, Momčilo Bajagić – Bajaga sa svojim Instruktorima nastupit će u tuzlanskom Mejdanu 16. februara, čime ujedno i počinje nova koncertna turneja. 

Najava koncerta povod je Bajaginog dolaska u Tuzli gdje se danas na press konferenciji obratio mnogobrojnim novinarima. 

– Uvijek smo ozbiljno shvatali koncert u Tuzli i uopšte sve koncerte koje radimo. Sticajem okolnosti ispalo je da nova koncertna sezona kreće upravo iz Tuzle i drago nam je zbog toga, kazao je Bajaga. 

Bajaga i Instruktori na koncertu u Tuzli će proslaviti i 35 uspješnog rada i postojanja na muzičkoj sceni. 

Repertoar na koncertu u Tuzli činit će lista pjesama prošarana vanvremenskim hitovima i pjesmama sa novog albuma “U Sali lom”. Na albumu je devet pjesama, ´Savršen dan´, ´U sali lom´, ´Bilo bi lako´, ´Može da te ubije grom´, ´Rekla si´, ´Loše napisan dan´, ´Severac´, ´Nikada te više neću zvati´, ´Noćima sanjam´, a završava bonus pjesmom ´Kad mesec prospe rekom srebra sjaji´ na kojoj sudjeluje grupa Poin Black, a gitaru sviraDragi Jelić (YU grupa). 

– To je zapravo isti program koji smo izveli u beogradskoj Areni i ljubanskom Tivoliju. Tokom turneje taj program predstavit ćemo i 2. marta u zagrebačkoj Areni. Radi se o pjesmama sa novog albuma i jedan izbor najvećih hitova tokom karijere. Publika na pomenutim koncertima je bila zadovoljna, očekujem da isto tako bude i u Tuzli, kazao je Bajaga dodajući da je bend u top formi i da svi očekuju jedno lijepo druženje. 

Organizator koncerta u Tuzli je agencija Zeus.

Ulaznice po cijeni od 15,00 KM dostupne su u prodaji u CD Shopu Sejo & Vili | Korzo-Tuzla. On line prodaja | kupikartu.ba. 

Objavio Tuzlarije

Komentari

avatar