Kladionica: Ponosni djed zaradio 125.000 funti na unuku

0 326

Jedan djed iz Wales-a uložio je 50£ da će njegov tada 18-mjesečni unuk biti reprezentativac i 15 godina kasnije zaradio 125.000 funti.

William_Hill-1

Harry Wilson debitovao je za Wales u utorak kao rezerva u 87. minutu protiv Belgije i sa 16 godina i 207 dana starosti postao najmlađi reprezentativac u istoriji Walesa.

Djed Piter Edwards (62) je uložio novac na kvotu 1:2,500. Zahvaljujući ovom dobitku penzionisaće se godinu dana prije nego što je planirao.

“Pucao sam od nervoze jer sam morao da čekam 85, 86 minuta prije nego što je ušao u igru. Počeo sam da paničim jer su već napravili dvije izmjene. Mislio sam da neće zaigrati”, rekao je ponosni djed.

Harry je vezni igrač Liverpoola. On je za 108 dana oborio rekord koji je do sada držao Gareth Bale, najskuplji fudbaler svijeta.

“Rekao sam svom šefu dan prije utakmice da ako Harry bude igrao ja se neću vratiti”, rekao je Edwards.

Špekulisalo se da Engleska želi mladog Wilsona u svojoj reprezentaciji, ali je on izabrao da igra za Walesa.

“Na poluvremenu sam rekao supruzi da mi je puls 106, nisam znao da li je to dobro ili loše. Kada je ušao pio sam novu čašu vina. Bio sam ponosan”, rekao je Edwards koji je objasnio i kako je došlo do opklade.

“Kada je imao 18 mjeseci jurio je loptu po tepihu iako nije mogao da hoda. Otišao sam u William Hill i pitao mogu li da se kladim na to, nisam znao da li mogu. Oni su me povezali sa Londonom”, rekao je 125.000 funti bogatiji djed koji je pokušao da uloži još jednu opkladu na unuka.

“Kada je imao 12 godina priključio se Liverpool-ovoj akademiji i počeo brzo da se razvija. Otišao sam ponovo u William Hill nadajući se novoj opkladi. Ali odbili su me jer sam već imao aktivnu opkladu kod njih”.

(SodaLIVE.ba/B92)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x