Gradonačelnik Makarske “lažnom šeiku” nudio prostitutke

0 495

Makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek nudio je novinaru Večernjeg lista Hassanu Haidaru Diabu, koji se predstavio kao bogati šeik iz Katara i suvlasnik Al Jazeere, hotel Dalmaciju, predlagao mu brojne projekte i obećao srediti prostitutke. Ali, nije se ponudio da plati kafu.

Lažni šeik

Šeik je odsjeo u hotelu Meteor, obučen u tradicionalnu arapsku odjeću i dočekao lakovjernog gradonačelnika, piše Večernji list, prenosi T portal.

Šeik je kazao da planira investirati sto miliona dolara, te je Bebek odmah počeo pričati o projektima.

“E, to bi nas spasilo. Znate, naša vlada ništa ne radi kada je u pitanju makarski turizam. Evo, ja bih ponudio nekoliko projekata šeiku, kojima bi brzo vratio uloženi novac”, kazao je gradonačelnik.

Šeiku je ponudio gradnju žičare, proširenje sportskog centra, kupovinu hotela Dalmacija, ali i odličan komad zemlje blizu plaže na kojem se može izgraditi turistički centar s hotelima.

Šeik je gradonačelnika pitao i gdje se može kupati kada dođe sa jahtom i svojim ljudima, na što je Bebek spremno ponudio plažu u zapadnom dijelu grada na koju ne dolazi mnogo turista.

“Plažu ćemo prilagoditi šeiku i njegovim potreba”, kazao je.

Šeik je na kraju razgovora kazao da su Hrvatice jako lijepe žene i pitao može li se šta srediti po tom pitanju.

“Ma naravno. Idući put kad dođe sve će biti sređeno. Moj prijatelj, ravnatelj jedne bolnice, ima sve pod kontrolom. On zna kako i kada se može šta nabaviti. Preko njega ćemo srediti sve što voli. Naravno, uz garantovanu diskreciju”, spremno je odgovorio Marko Ožić Bebek.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x