Facebook donio novi izgled korisničkih profila

0 541

Osnivač najpopularnije online društvene mreže Facebook Mark Zuckerberg predstavio je novi izgled korisničkih profila za više od 500 miliona korisnika stranice u emisiji “60 Minutes” TV-stanice CBS.

Novi izgled

Novi dizajn profila ističe korisnikove biografske podatke postavljajući ih na vrh stranice, dodane su fotografije u kojima je korisnik taggovan, a korisnicima je omogućeno da označe “Featured Friends”.

Novi dizajn profila dostupan je svim korisnicima koji ga žele odmah prihvatiti, dok će svi profili biti promijenjeni u nekoliko narednih sedmica.

Zuckerberg je u emisiji “60 minuta” rekao da novi interface omogućava korisnicima povezivanje sa njihovim prijateljima na način na koji to trenutni izgled stranice jednostavno nije omogućavao.

Iz kompanije su na svom blogu napisali da je cilj redizajna omogućavanje lakšeg “pričanja svoje priče i učenja o svojim prijateljima”.

Voditelj emisije upitao je Zuckerberga o aplikacijama koje privatne podatke šalju marketinškim kompanijama. Osnivač Facebooka rekao je da oni gase aplikacije koje krše prava korisnika.

Zuckerber je negirao glasine da Facebook planira napraviti pametni telefon, a otkrio je da je prije četiri godine odbio ponudu Yahooa od milijardu dolara.

Svi korisnici Facebooka do novih profila mogu doći na jednostavan način. Potrebno je da odu na stranicu http://www.facebook.com/about/profile/ i kliknu na zelenu ikonu u desnom gornjem uglu nakon čega će biti prebačeni na novi dizajn.

(SodaLIVE.ba/Sarajevo-x)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x