Bosanci oduševili: Ilma, Haris i Lukijan idu dalje u X Factoru!

0 647

Bosanskohercegovački predstavnici u takmičenju X Factor Adria Ilma Karahmet, Haris Ćato i Lukijan Ivanović plasirali su se u samo završnicu ovog planetarno popularnog muzičkog showa! Osim naših talenata, dalje idu i Tamara Milanović, Aleksandra Brković i Aleksa Perović.

takmicari

Večeras je počela sljedeća faza takmičenja simboličnog naziva “Kuća mentora” u kojoj su se takmičari predstavili svojim mentorima u kućnoj atmosferi. Od 24 takmičara u dvije epizode biće odabrano samo 12 koji nastavljaju takmičenje, a večeras se po troje kandidata iz svake kuće plasiralo u finale.

Šest djevojaka, među kojima i 13-godišnjakinja iz Kiseljaka borile su se za nastavak takmičenja. Ilma je izvedbom pjesme Kelly Clarkson “Because Of You” osvojila mentora Kikija Lesendrića.

“Ti si jedna od rijetkih koja je uspjela da rasplače grupu djevojaka. Mislim da si još mlada i da puno vremena pred tobom predstoji. Nisam siguran dokle možeš da stigneš, ali sam apsolutno siguran da imaš jedan od najljepših glasova kojih sam ikada čuo. Prošla si”, rekao je između ostalog Kiki Lesendrić u obraćanju Ilmi.

S druge strane, u kući mentorice Emine Jahović u Istanbulu bila je šestočlana grupa “Muškarci do 27 godina”.14-godišnji Sarajlija Haris Ćato fenomenalno je izveo “Žute dunje”, ostavivši Eminu i njenog supruga Mustafu Sandala, u ulozi gosta mentora, bez teksta.

Nakon izvođenja Emina ga je izljubila, a Mustafa je rekao:

“Tek si se rodio, a ovako pjevaš.”

Idućeg trenutka Emina je ustala i zagrlila Harisa, čime mu je dala do znanja šta misli o onome što je upravo čula.

Kasnije, kada mu je saopštavala svoju odluku, i rekla da je prošao dalje, Harisa su preplavile emocije i rasplakao se.

Lukijan Ivanović, 20-godišnjak iz Banje Luke, oduševio je pjesmom “All Of Me” Johna Legenda.

“Nemam priliku često da vidim ovako kvalitetan nastup. Uradio si nevjerovatnu stvar i mislim da je to urođeno u tebi”, rekao mu je Mustafa.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x