Biljke u sobi sa routerima uvenule za 12 dana!

2 377

Wi-Fi može naškoditi ljudskom zdravlju, tvrdi danska naučna grupa škole Hjallerup. U njoj su učenici posmatrali efekte zračenja dva bežična routera na šest sadnica biljaka u istoj prostoriji, te drugih šest biljaka u sobi bez ikakve opreme.

wireless-network-1aU roku od 12 dana 90 posto biljaka u sobi sa routerima je uvenulo, listovi su im posmeđili, te nisu pokazivali znakove života, dok su oni u praznoj prostoriji ostali netaknuti. Naučna grupa tvrdi kako to jasno dokazuje štetnost moderne tehnologije, koja škodi zdravlju ljudi širom svijeta.

Ipak, kritičari tvrde da su se sadnice mogle posušiti i zbog blizine routera koji su isijavali toplinu, a ne njihovog štetnog zračenja.

Rezultati ovog eksperimenta podržavaju holandsku studiju Univerziteta Wageningen u kojoj su naučnici izložili 20 stabala jasena različitim izvorima zračenja u periodu od tri mjeseca. Lišće stabala koja su bila najbliža izvorima Wi-Fi mreže postupno su se sušila i na kraju uvenula.

Danas oko 70 posto lišća na drveću u gradskim zonama pokazuje takve simptome, dok je prije pet godina iste simptome imalo tek 10 posto drveća, tvrde holandski naučnici. Ističu kako je potrebno provesti daljnja istraživanja kako bi se utvrdio stvaran uticaj koju Wi-Fi tehnologija ima na ljudsko zdravlje.

(SodaLIVE.ba/24sata.hr)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Filadendron

Glupost, neistina, mozda u Danskoj……

NUKA

Lukavcanima pored raka:PLUCA,KOSTIJE,JETRE,KOZE,DOJKE.UPALE PLUCA KOD DJECE itd.
UOPCE NECE SMETATI RAK I SUSENJE MOZGA MOZDA CAK BUDE I KORISTI.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x