Godišnje proizvedu 900 tona marihuane!

0 231

Albansko selo Lazarat godišnje proizvodi 900 tona marihuane i izveze narkotika u vrijednosti od nevjerovatnih četiri i po milijarde eura, izjavio je u Tirani direktor italijanske policijske avijacije Stefano Bastani na zajedničkoj pres-konferenciji s generalnim direktorom albanske policije Hisni Burgajem, prenosi Televizija Crne Gore.

droga

Italijanska policijska avijacije je uključena u akciji otkrivanja parcela s nasadima marihuane na teritoriji Albaniji. Fotografisanje je potvrdilo da su realne procjene da se u selu Lazaratu proizvodi 900 tona marihuane godišnje. Kilogram kanabis sative, kupljen na veliko u ovom selu, prosječno košta gotovo 350 eura po kilogramu.

Osobe koje prodaju drogu u selu dodaju dopunsku taksu, pa je narko švercerima nude po 500 eura za kilogram. Velike grupe, koje raspolažu čamcima i kamionima, drogu švercuju najčešće morskim putevima u Grčku i Italiju, gdje ona dostiže cijenu od gotovo 800 eura za kilogram.

Lazarat je selo u regionu Đirokastro na jugu Albanije i njegovim stanovnicima je uzgajanje droge najvažnija djelatnost. Od ukupnog posla s marihuanom u selu ostaje blizu pola milijarde eura.

(SodaLIVe.ba/Depo)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x