fbpx

Djevojka iz Puračića je nova nada BH muzičke scene

2 min. za čitanje

Da sve nije tako crno u Bosni i Hercegovini pokazala nam je i mlada grupa “Filmark” iz Tuzle, a da Filmark okuplja i veliki broj mladih, i talentovanih ljudi dokaz je i Belma Sakić, mlada talentovana muzičarka i kantautorica iz Puračića, piše Studio D.

Kako nam je Belma kazala, muzikom se počela baviti od svoje desete godine, tačnije od petog razreda osnovne škole kada je njen profesor prepoznao talenat koji ona ima.

“U mojoj porodici otac ima stvarno prelijep glas, međutim on se ne bavi pjevanjem, pa sam talenat vjerovatno naslijedila od njega” – kazala nam je Belma.

Filmark produkcija, čiji je Belma član od samog početka, nedavno je realizovala i jedan projekat, naime, riječ je o pjesmi “Oči boje kestena” čiji je tekst upravo napisala ova mlada kantautorica, dok je samu pjesmu otpjevala Belma Huseinefendić, koja je također član Filmark produkcije.

” Inspiraciju pronalazim svuda oko nas, za nju ne moramo samo vezati neke muško-ženske odnose, to može biti i ljubav prema prirodi ili ‘pak domovini.” – istakla je Belma.

Međutim da li je inspiracija za pjesmu “Oči boje kestena” Belma pronašla u prirodi ili ipak u nekim očima boje kestena, to nam za sada nije željela otkriti.

Belma nam je istakla da je u pripremi njena pjesma koja bi svjetlo dana mogla ugledati do kraja ove godine, obzirom da je izrada spota još u pripremi, za kojeg nam je Belma kazala da će biti nešto što publika još nije vidjela na ovim prostorima, dok će pjesma nositi naziv “Previše me podsjećaš na njega”.

Obzirom na ove naslove da li mlada muzičarka inspiraciju pronalazi ipak u ljubavi ostaje nam da vidimo.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Zelim ti da ti zivot protekne u ritmu tvoga talenta,tvoje pjesme i tvoje muzike.
Dostojna si nasljednica svih onih sjajnih muzicara koji pjesmom i muzikom davase carsiji
jedan osebujan okus koji se jos moze prepoznati u radu i djelovanju KUD-a Puracic.
Imaju se tvoji roditelji,koje pozdravi,cemu radovati.

Belma Sakić sa Ljuštaka,
Avdo Mujkić sa Ljuštaka …
Bit će ipak da nije vas zrak zagađen i da nješto ima u toj havi sa Ljuštaka .
Šta ti misliš Milenko ?

Moj Balasu,ostalo je u zraku Ljustaka i nesto duse brizne merhametli
Avdine majke Zulke rahmetli…