[FOTO] Zašto nam se četinari u gradu suše??

9 1.258

Grupu građana je uzenemirila činjenica i obratila se SodaLIVE.ba portalu sa pitanjem: zašto se masovno suše četinari u Lukavcu ?

drvo1

“Prošetali smo gradom i fotografisali par ulica sa osušenim drvećem. Isto tako smo se uvjerili da su se osušile sve jelke i u novom spomen parku ispred Opštine.” kažu zabrinuti građani.

Kontaktirali smo i ljude iz struke koji su željeli ostati anonimni. Oni tvrde da se radi o bolesti i da drveće pod hitno treba liječiti. Pored četinara ugrožena je breza, lipa i brijest.

drvo2

drvo3

drvo4

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Marshall_M

Soda is in the air!

locoroco

mozda se suse od cistog zraka …

Ana

Da li je bolest ili ne? Ali ta pojava -bolest nije samo u Lukavcu.Jos prosle godine sam primjetila da se cetinari suse i u Srbiji ( tamo imamo rodbinu ).
Takodje sam prosle godine bila u Tarevcima ( selo kod Modrice) i tu se isto moglo vidjeti.

Moje ime

Hajmo u opstinu trazit stelu pa mozda sta i urade po tom pitanju… hahahah 😛

Salu na stranu, nema niko od njih koristi od toga da se nesto poduzme po tom pitanju! Ne disu njihova djeca zrak, pa sta ce im zdravo drvece…

AK

Ako im nema pomoći, trebalo bi ih barem posjeći. U Školskoj ulici su se osušeni čempresi već počeli naginjati, tokom zime bi mogli pasti.
Bilo bi lijepo kada bi zasadili novo drveće

djidomova

Tesko je da je drvo ispred ZB slikano u skorije vrijeme, jer njega vec odavno nema…Toliko o setanju i slikanju

PLATON

STA RADITI?
Pa recimo trebalo bi ih makar poslije ovih svih godina (mislim da su stari oko 50-55 godina).Znaci,trebalo bi ih malo okopati,pa ih malo sasjeci i na kraju baciti gnojivo.I to je sve!?Sve biljke traze malo brige pa tako i ove!??

xxx

Je li ko čuo za štetočinu potkornjak? Obratite malo pažnju na četinare širom BiH ako budete imali priliku da putujete.

Milenko Blagojevic

“Piramida” navedenog problema je mnogo šira nego viša.Vrh čini globalna promjena klime čiji korijeni počinju u temeljima, tj. bazi.

Riječ je o nečemu što se,sigurno, ne može kratkoročno promijeniti.Homo sapiens. Biva- čovjek ,i njegova neutoljva pohlepa za planinama fetišiziranog papira kojeg neprekidno štampaju od onih istih,žrtvovanih stabala.

Postoji i druga “piramida”. To je ona koja je obrnuto proporcionalna prvoj.Bazu ćini običan puk.A, vrh vrha- ogromna,nezajažljiva kloaka lokalno-globalne “elite”koja je nakastila da zagospodari i nasim dušama.

Haman da se neće okanit’sve dok “ne zvekne”.
Znači,narodski rečeno,da smo najebali!

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x