Belamionix

Nekoliko hiljada Lukavčana protestovalo zbog zagađenost zraka [FOTO]

3 1.926

Na skupu od nadležnih organa, Općinskih službi i predstavnika fabrika koje su odgovorne za zagađivanje zraka, zatraženo je što skorije rješavanje problema i da se u skladu sa zakonima zaustave daljnje zagađivanje zraka i ispune preuzete obaveze koje su definirane okolinskom dozvolom.

Nakon isčitanih zahtjeva, grupa građana se uputila na šetnju na relaciji ulice Branilaca Bosne – Općina Lukavac – Milerova ulica

Pripadnici PU Lukavac su bili na visini zadatka i osigurali sigurnost građana tokom protesta.

3
Komentari

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PikaraNamikggg Recent comment authors
newest oldest most voted
ggg
Guest
ggg

cudite se sto je zagadjen zrak? drzava namece poreze autima sa LPG gorivom koje je svuda u svijetu oslobodjeno poreza, a pustaju golfove 2 koji cade crno na tehnickim pregledima da prodju…. sami smo krivi…. nisu fabrike.

Namik
Guest
Namik

Glas za redakciju.
Dobar izvjestaj.Ali bi bilo lijepo zanati ko je iz Doma zdravlja bio na protestu .Dali su bili Direktor,Pulmolog.Pedijatar.Kompletna ekipa Porodicnih ljekara pa iza njih Predsjednok opcine/opstine i neki ljudi iz vrha sindikata.
Skup je bio divan ,velicanstven samo se bojim kada se vrijeme proljepsa da ce biti drugacije.
Pozdrav gradzanstvu i molba nastavite tako ne odustajte

Pikara
Guest
Pikara

Kada natjeramo Fabrike da odgovaraju za štetu načinjenu našem zdravlju i kada budu novčano kažnjavani na način da svakom ugroženom građanu isplate odštetu za narušavanje zdravlja i potencijalno ugrožavanje života, možda tad budu razmišljali više o ljudima a manje o vrtoglavo visokom profitu. A možemo ih natjerati jer narod je vlast, a ne političari, mi smo njima nadređeni, nas moraju slušati i naše probleme rješavati.