Lukavac: Nepravilnosti i manipulacije prilikom ocjenjivanja kandidata za popis stanovništva, osjećate se prevareno?

59 1.876

Gotovo cijeli mjesec juli protekao je u prijavi kandidata za mjesta popisivača i instruktora za popis stanovništva u BiH.

NIK_0398

Nažalost, zbog velikog broja „oštećenih“ kandidata koji su nam se javili na portalu, odlučili smo objaviti ovaj članak u ime svih onih koji se nisu našli na završnoj rang listi, a zaslužuju ovo privremeno zaposlenje.

Naime, za potrebe popisa u BiH biće angažovano 18.879 popisivača, a biće obučeno i dodatnih 20 odsto, koji će biti angažovani u slučaju odustajanja nekog od izabranih kandidata. Pored toga, biće angažovana i 2.464 opštinska instruktora. Na opštini Lukavac, biće angažovano 344 popisivača i 41 instruktor.

Da izborna procedura kadidata neće biti regularna moglo se naslutiti nakon oformljenja Općinske popisne komisije. Postavlja se pitanje kako je i sam predsjednik Općinske popisne komisije došao na izabrano mjesto, obzirom da je u Javnom konkursu za izbor članova Općinske popisne komisije u stavu IV navedeno:

Pored općeg uvjeta iz prethodne tačke ovog Javnog oglasa, kandidati za članove Popisne komisije općine Lukavac, trebaju ispunjavati slijedeće posebne uvjete:

  •  da imaju VSS po mogućnosti geodetskog, pravnog, ekonomskog ili drugog društvenog smjera;
  •  da imaju potrebno znanje i organizacione sposobnosti za izvršavanje poslova iz tačke 2. ovog Javnog oglasa;
  •  najmanje jedan član Popisne komisije  je uposlenik Službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Obzirom da je izabrani član popisne komisije, koji je ujedno i predsjednik iste, završio Visoku zdravstvenu školu Univerziteta u Tuzli, kao što naziv govori, riječ je o školi a ne fakultetu, naročito ne društvenom fakultetu. Postavlja se pitanje da li se radi o propustu, nepravilnosti ili još jednoj manipulaciji, jer isti nije mogao biti član Općinske popisne komisije!?

Na Email redakcija@sodalive.ba smo dobili Odluku upućenu na Žalbu jednog našeg čitatelja koji se žalio na ocjenu za “Opći dojam”, obzirom da je Popisna komisija (pojedinačno) bila dužna na licu mjesta ocijeniti Opći dojam i rukopis kandidata.

Naime, naš čitatelj je dobio 5 (pet) ocjena (kao i svi kandidati koji su aplicirali) za Opći dojam iako su u trenutku apliciranja komisiju sačinjavala 4 člana, nedostajao je predsjednik Amir Hodžić.

Uz Žalbu je priložio i fotografiju kojom dokazuje svoje navode i postavio pitanje kako je i na osnovu čega dobio petu ocjenu i dobio odgovor:

Fotografiju koju ste naveli kao dokaz neprisustvovanjem predsjednika Popisne komisije objašnjavamo time da je predsjednik u tom momentu davao izjavu za lokalnu televiziju vezano za Popis, a kako su kandidati ulazili u većem broju i ispunjavali aplikacijske obrasce nije bilo moguće prekidati cjelokupan proces rada Popisne komisije. Po povratku predsjednika, članovi komisije objasnili su o kojoj se osobi radi, izvjestili ga a kako predsjednik lično poznaje Vas kao osobu izvršio je svoje bodoavanje na osnovu toga. Stoji u Žalbi koja je nazvana kao neosnovana.

Odluka na žalbu Popisne komisije općine Lukavac
Odluka na žalbu Popisne komisije općine Lukavac

Osvrnimo se sada na Zakon i Procedure za izbor popisnih tijela i osoblja na bosanskom jeziku, jasno navode sljedeće (strana 18):

– PKLS su obavezne da u periodu od 28. 6. do 18. 7. 2013. godine (datum je kasnije izmijenjen) od 10:00 do 15:00 sati budu u prijemnoj kancelariji, a da u toku dana unesu sve pristigle prijave u aplikaciju za unos, najkasnije do 16:00 sati za taj dan. Kancelarija za prijave će raditi u periodu ponedjeljak – petak od 10:00 do 15:00 sati.

Na strani 19 istog dokumenta dalje piše:

Ocjene za opći dojam o kandidatu upisuju članovi komisije u vrijeme neposredno nakon predaje obrasca Prijave kandidata;

Kao što je navedeno, nigdje ne piše da je dozvoljeno naknadno ocjenjivanje kandidata. Neposredno prilikom pisanja ovog članka javilo nam se nekoliko čitatelja koji su oštećeni na isti način. Naime, jedan od čitatelja tvrdi da je Komisija u trenutku apliciranja bila sastavljena od 2 člana. Nove manipulacije i kršenje Pravilnika i Zakona!?

S druge strane, kao i u drugim gradovima, i kod nas su se javila manipulisanaja kandidata izjašnjavajući se pod različitim nacionalnostima kako bi se dočepali vrha rang liste i dodatnog izvora prihoda.

Nećemo se osvrtati na njih, spomenut ćemo broj primljenih koji su zaposleni a dobili su šansu da rade kao popisivači i pored nezaposlenih, studenata, magistara… Riječ je o četiri prijavljena kandidata koji su se izjasnili kao Bosanac (2x), Bosanka i Muslimanka.

Sve je potpuno legitimno, vjerujemo da će se i na popisu stanovništva izjasniti kao i prilikom namjere da se “dočepaju” pozicije instruktora i popisivača.

Članak ćemo završiti komentarima nekih sugrađana koji su komentarisali temu “popis stanovništva” na našoj Facebook stranici:

„Razočaran sam u sistem i zakon.“
“Dobio sam ocjenu 0 za Opći dojam. Ko su oni da ocjenjuju moj izgled i dojam? Psiholozi? Sociolozi?”
“Završio sam fakultet i dobio lošu ocjenu za izgled i rukopis. Komisija je “ljepša i pismenija” od mene?”
“Politika je kriva za sve”
“Pa ne kaže se džaba “Gdje prestaje razum počinje Bosna”
“Ma nije namješteno gdje bi bilo, sve regularno! Tačno, da nije smiješno bilo bi žalosno!”
“Svaka čast komisiji. Znala sam da će ovako i biti.”

U komentaru vas molimo da napišete svoj stav i odgovor da li ste jedan(na) od onih koji se osjećaju oštećeno i prevareno!?

Foto: Facebook
Foto: Facebook

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
59 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Student

Cestitke komisiji… Mene samo zanima kako je sad hodat ulicama ovog grada i kako je nocu spavat…
Zivi i zdravi vi meni bili… 😉

SDA

uuuuuu u centar!! bravo sodalive – bili i ostali uz obican narod. Hodzicu, Micanovicko, Tunjicko, Fraljanovicko i tebi kojem nisam uspio procitati potpis sa ovog papira… jel vas stid? hodzicu, tarika ti, jel te sramota?

lud i zbunjen

koliko ja poznajem komisiju svi su oni bili na prošlim izborima akndidati za vijeće,pa im je izgleda učinjena usluga zato što nisu ušli u opštinsko vijeće pa mogu u komisiju.a koliko su kompetentni pokazuju svojim ocjenama akndidata.

Doce sve na svoje

Znamo tacno ko nas je ocjenjivao I od koga smo dobili “dojam” pa sugradjani zapamtite doci ce ako Bog da dan da I mi njih ocjenjujemo. Pokucace I oni na necija vrata.

Centralni zatvor!

Svaka budala zna da je ovo namjesteno i da se bez SDA i T.A. ne moze nista postici i uraditi u ovom jebenom Lukavcu! Sramotna je bolan da neko ko ima vec posao, neko ciji otac vec radi na dobrom mjestu radi popis a dijete nezaposlneog roditelja sjedi kuci i ceka tog istog fashion gurua da ga popise! Zapitali se ikad gdje ce vam dusa!? Eto vam bolan sve *** pare dabogda se utusili u njima, kako ste toliko prokleti, kako i obicni popis gdje treba uzei 300-400 KM pretvorite u cirkus! JE LI VAS STID? Toliko ne logicnosti postoji u ovom konkursu da je suvisno pisati, cim je objavljena rubriku rubrkika opsti dojam znalo se da je to ubaceno kako bi se napravila lista pozeljni i ne pozeljenih osoba! Samo kad vidis potpis predsjednika komsije na prvom spisku kad je izabcen jasno ti je ko te je ocjenjivao i da je ova drzva u k*** vec odavno! aBd svi koji ste prosli, prosli aBd i kroz dom zdravlja i isli tom istom T.A. da vam propise lijekove na koje ce te potositi te pare koje ste teskom mukom “zaradili”. Nasjedamo na njihove lazi vec 20 godina i opet cemo… Read more »

SDP

nije se rodio taj koji je svima ugodio … cccccc

Samke

dobro se sjecam dana, bio je ponedjeljak i otisao sam da predam zalbu na preliminarnu listu. cekam… cekam… nema nikog… dolazi predsjednik i kaze da se sve treba predati u KANTONALNU popisnu komisiju i da OPSTINSKA nije nadlezna!?

Dolazim kuci kad clanak na sodalive kako je ovo laz i da se zalbe predau u Domu kulture.

Sada citam ovu ODLUKU i vidim da je ipak opstinska pregledala zalbe a ne kantonalana i shvatam da da me LAGAO ili da nije imao pojma dok mu ovaj portal nije otvorio oci. napisao sam LAGAO jer je ovaj u prvom safu u dzamiji…

Fanta

Mene opet interesuje, kako su oni ( Opcinska popisna komisija )dosli do ovog posla? Je li bio neki Oglas, Konkurs, Interviju? Pa i ja imam zavrsen fakultet, a na birou sam. Zasto ja nisam ta Opcinska popisna komisija??? Hocu i ja da radim i zaradim!

Fanta

Zasto su jedan profesor Gimnazije i jedna referentica iz Opcine ( ostale ne poznajem ) dobili ovaj posao?

D & A

Bravo za komisiju a posebno cestitke Amiru ,ipak je trebalo truda posloziti sve to,a poznavajuci neke osobe koje su prosle mislim da je ipak uradjeno po pravilima… a za one koji ne znaju Visoka Zdravstvena Skola se ubraja kao VSS a ne SSS …

Esad

visoka zdravstvena je kao sto ima kaze visoka škola a ne fakultet. fakultet je medicina. i da je fakultet, nije društveni.

WalTTer

neka ih bude stid i sram,nemam sta da kazem,prijavio sam se i znao sam da necu proci samo radi Tatinih sinova i da je stvar u tome da se stranacki ova stvar gura,all ajde neka nije mi stalo do tih 500 km,znam ih par koji su primljeni po 2 iz porodice,izgleda da im nije dosta,pa dabogda im stvarno zatrebaloo

placem

“a kako su kandidati ulazili u većem broju i ispunjavali aplikacijske obrasce nije bilo moguće prekidati cjelokupan proces rada Popisne komisije.”

hahahahaha koja sprdnja hahaha mogu mislit kako je ovom liku sto se zalio hahahahaha

ja kako znam oni su pustali da se udje a nisu ljudi ulazili samovoljno cccccccc kako neke nije sttrah Boga kada u dzamiju udju?

OTPISANI

Fuj,pa nemam riječi,kako su onda birali komisiju kad su i oni nepismeni,njihovi potpisi se ne mogu dešifrovati.Važno je da su oni davali ocjenu za opći dojam!Pogledajte njih,dama sa mini suknjom,jedan koji čita novine i pije kafu,druga koja bulji u laptop,ova treća jedva podigne cijenjenu pa podijeli papire,a da ne pišem o neljubaznosti i drskosti,pogotovo prema starijim osobama koje su se prijavljivale.Mogu samo moliti Boga da im ovo bude poslejdnje zaposlenje u životu,i da ne napreduju nikada,jer tu ste Vi niko i ništa,a dali ste sebi za pravo da komentarišete i ocjenjujete pametnije,razumnije,obrazovanije osobe od Vas.

KUNG FU CE

Prilično nepismeni članovi komisije.

Fotografija se može priložiti kao dokaz a ne navesti. …

“a kako predsjednik i lično poznaje Vas kao osobu ,izvršio je bodovanje na osnovu toga”. Predsjednik čega?,Konga,UN-a,valjda predsjednik komisije.? …

“poznaje Vas kao osobu… Dovoljno je reći “Vas”,naravno da je osoba nije vanzemaljac. …

“izvšio je bodovanje na osnovu toga”.Ispada da je izvršio bodovanje na osnovu poznanstva.Ko li je bodovao ovu komisiju?

Azra

jadni moji sugradjani a i ja sa vama,kad ce vam postati jasno da za nas skolovane,pametne i sposobne posla nema niti ce biti sve DOK ONI sebi ne “priuste”pored stalnog zaposlenja jos 2,3poslica;tipa popisa,komisija raznih isl.sto se manje nadate,manje cete se razocarati.nisam ucestvovala u ovom cirkusu ali iskreno suosjecam sa vama..nase diplome jos dugo ce cekati da ih neko shvati ozbiljno….nazalost.

5mz

Ma ko i sve u nasoj opscini.Neki dan dolazim u 14:45 a tamo opci odlazak sa posla a takav je i dolazak na posao.
Rjesenje jednostavno uvedi kartice i videonadzor i ostala pravila o radnom vremenu i obavezama.A i face mi sve poznate pa sam konto ljudi ne stare a ono izvrsena porodicna smjena generacija u porodicnoj firmi zvanoj opscina.
A sto se tice komisije ma ovdje nista nije slucajno pa svaka
drzava ima neki vid mafije samo ovde mafija ima drzavu za covjekA a to narod zna.
Uz ostalo kroz svoje nadleznosti pojedinci zive zivot koji nije u skladu sa njihovim primanjima.
I dok mi kao gradjani ne budemo ti koji ce njima odredjivati status na osnovu naseg zadovoljstva uslugama dotle ce oni raditi sta hoce al to je cini mi se daleko daleko.
PS.
Stvari se mijenaju evolucijom i revolucijom

samo

Žalosno, nažalost ista priča kao i sa svakom drugom situacijom u Lukavcu.
Do kada će SDA na čelu sa T.A. i A.S. krojiti naše sudbine kako se njima ćefne.
Zbog ovih i ovakvih ne želim u džamiju otići, neću da me neko s njima izjednači, stid me u njihovo ime :-S Zadnji šljam i ljiga kriju se iza Boga, džamije i selama.
Boje li se ovi ljudi Boga kad ga toliko spominju?

longinus

Sve je jasno. Sve se radi zbog namjestanja rezultata popisa, jer ce se na taj nacin definitivno zacementirati podjelu na “NAS” i “NJIH”. Nakon ovog svaki ovcar u svom toru ce imati vecinski broj “SVOJIH” ovaca da i dalje nastavi vladati, kao i proteklih 20 godina.

Stoka

Zalosno! Pregladala sam spisak i poznajem vecinu njih koji su prosli a djeca su cija su oba roditelja zaposlena. A odbili su samohranu majku sa dvoje maloljetne djece. I gdje je tu pravda i gdje je drzava. Sram ih bilo. Takodje, ista ta samohrana majka, u suzama, se licno obratila gospdinu Dzevadu Mujkicu, ako se gospodinom moze nazvati da joj pomogne u pronalazenju posla, bar da je zaposli negdje kao cistacicu, jer nemoze pokriti troskove djecijim doplatkom koji iznosi svega 20KM po dijetetu, ni sad mi nije jasno sta ce dijete mjesecno sa 20KM,od cega naravno ne dobijes cistih 20KM vec prilikom podizanja novca uzimaju u banci svoje, da bih njegov odgovor bio ” draga gospodjo ja ni svoje ne mogu da zaposlim kamoli vas” .. puu

Delije

Gledaj komisije,garant *** ovima iz SDA da budu izabrane ahhahaha

seni

Želim samo ukazati na jednu grešku u tekstu Soda live: nije odluka nazvana “neosnovana”, nego je žalba kandidata neosnovana.
A i ne vidim problem što se neko izjašnjava kao Bosanac i Bosanka, zar nismo svi mi Bosanci i Hercegovci, zar ne živimo u zemlji Bosni i Hercegovini ili…

Onur

Ako malo pogledate, ove stvari su se događale svugdje, ne samo u Lukavcu. A zašto? Pa zbog nakaradnog Zakona o popisu stanovništva i Uredbe donijete na osnovu istog. Tamo su, između ostalog kao kriteriji postavljeni taj famozni “opći dojam”, rukopis i sl. Kategorija “općeg dojma” ostavlja prostor za manipulaciju i sama po sebi je neodređena. I sa aspekta zakonitosti, Komisija nije, niti je mogla pogriješiti u svome izboru, upravo zbog ovakvih kriterija. A i realno gledajući, i ja bih najveće ocjene za opći dojam davao nekome ko mi je blizak, srednje poznanicima a niže nepoznatim osobama. Znajući to, i nemam nekog razloga da se ljutim zbog svog neizbora.

jdm

visoka skola je nekad bila skola za vasu informaciju, od prije par godina je postala fakultet, stoga se poklopite i sutite

selim sale

nemojte kukat ba pa bitno je da su VASE sudije sinovi na spisku njima treba za lijekova ba majku im lopovsku

tuzlanka

i ja sam ostecena, iako nisam sa vase opstine, znam kako se osjecate… naime, rođak mi pripada sda stranci, da budem preciznija bio je jedne godine na listi(na izborima), vec nekoliko godina je predsjednik asocijacije mladih sda, u mjesnoj zajednici, a iza sebe ima krivicnu proslost, i nalazi se na konacnoj listi za popisivace 🙁 dalje rodica, bila mi u startu sumnjiva kad me je pitala da li imam stelu, kad sam rekla cinicno mi se podsmijala, a ja naivna nisam skontala odmah… međutim vrijeme je pokazalo, kako je trebao konacan spisak izaci 25, a kod nas je izasao tek 28. u tih nekoliko dana, viđala sam je sa covjekom iz sdp, muljatorom-tako da kazem, zna se da je sdp glavni u tz, al meni nije ni na kraj pameti da se dogovara sa njim… pa da sam znala, mogla sam i ja to isto uraditi-covjek zivi 5 min od mene, ali mi nije proslo kroz glavu da igram prljavo, imamo isti broj bodova, i oni su primljeni, a ja ne, ne znam po cemu su to odlucivali, ako je po prezimenu, isto je, ako je po imenu-abecednom redu, moje prvo slovo je prvo… po cemu su oni bolji od… Read more »

dunja28

Ista situacija, kad sam popunjavala prijavu bila su prisutna 4 clana komisije, bez tog predsjednika. Drugo sto je interesantno je na osnovu cega su mi ocjenili taj dojam kad jedino sto smo komunicirali je: “dobar dan”, “popunite obrazac” i “to je sve, hvala, prijatno”. Mozda sam ipak trebala doci u minjaku i sa izbacenim dekolteom :S

edo

Visoka Škola nije nikad bila niti je Fakultet,

Bosnjacka mafija

opet ce narod za njih glasati…slozit ce oni pricu kako su jedini cuvari BIH,Bosnjackog identiteta i Islama,kako su oni ko biva nasi a mi smo tamo neciji,njihovi…eto cetnika s Ozrena i poklace vas ako ne glasate za SDA…a nas kolju oni,nasi,vec 20 godina….i mislim da ovdje nije kriv T.A ni SDA,nego Dodik…one je naredio Amiru predsjedniku komisije da ovo odradi na *** nacin…gdje ce biti vjernici umijesani u ovo,oni se Boga boje,vidite da ne izlaze iz Dzamija…e moj narode,Dodik,Milorad Dodik je kriv za ovo…

alcapone

*** lopovi jedni nece me niko ni popisat *** na vas kad dodete *** ti drzavu…..

sale

Vasini sinovi su na birou obojica sa fakultetima

Mile

Ja ne razumem šta je vama svima? Pa znate li vi gde živite?
Prvo, u komisiju kada se ubacuju moraju biti “pouzdani muslimani”. Pa ne mislite valjda da će uzimat one mlade u grupu za popis koji bi evidentirali one koji ne žele da se izjasne kao muslimani? Mora biti što više muslimana, pa to i na svim hudbama hodže po džamijama telale. I šta se bunite. Pa gde da smestimo decu od “naših” ljudi? Nije svako dao doprinos pobedi vladajuće strukture, pa nek i ne očekuje nikakve povlastice od režima na vlasti.

samo

Kažu da davanje pogrešnih podataka prilikom popisa podliježe kazni do 10.000. KM.
A šta je sa davanjem pogrešnih podataka prilikom prijavljivanja za popisnu komisiju? Ovdje prije svega mislim na izjašnjavanje o etničkoj pripadnosti jer kako se vidi sa konačnog spiska ljudi su se svakako (lažno) izjašnjavali po tom pitanju.

sioux82

Da ne bi ti Selime umjesto Vasinih sinova, mora da si neki stručnjak…

bubamara

bitno je da su djeca opcinskih vijecnika primljena a nisu ni otisli da uzmu obrazac a zna se ko su ti ljudi i ostali vidi ih majketi na slici kako oni kao znaju sta rade a ne zna se ko je veci top.kako sramotno

sinonim

ja cu im *** kad mi dojdu na vrata za popis tako lijepo cu da ih marsnem oce da se vidi ko ima koliko zemljista i posjeda malo im je ovo sto kradu samo bujrum pa da vidimo kako bjezite kad budete dosli na vrata za popis

Saša

O svim nepravilnostima sam upoznao Federalni zavod za statistiku, pa pozivam i ostale da to učine. Dosta je samovolje pojedinaca.

Izadjite!!!!!!!!!

Sve dok budemo ovako samo k0mentarisali i naglabali o tome i bili kivni na te ljude dok smo za tastaturom nema tu promjena,izadjimo na ulice i pokazimo ovakve stavove,samo je to nacin!

aaaa

Al ko je ocjenjivao rukopis to je smijesno i nacelnik je svoju rodbinu i poznanike ubacio za popisivace !

Stari Covjek

Svi clanovi komisije su JA DZAMISKI JA CRKVENI GOLUBOVI i oni se nadaju da ce njima dragi BOG oprostiti ko i njihovim narredbodavcima.Ako Bog da

big

Bili smo na ocjenjivanju,komisija odradila svoj posao a mi cemo se sad “isprazniti”na ovoj stranici i nikom nista . I dokle tako?Sve dotle dok smo mi ovakvi. Naravno i ja sam jedan od onih koji nije prosao a ukupna ocjena mi je 1.800.Ovo spominjem iz razloga jer ih je dosta sa mnoooogo manjom ocjenom primljeno. Ko je vec u radnom odnosu od ovih koji su primljeni, to zaista ne znam ,ali evo kako vidim ima ih cetvero.Zamislite sad da mi neko od njih dodje da me popisuje ?Sta uraditi?Kako reagovati?I da li uopste smijem reagovati?NE NE SMIJEM !Znaci, ja kao nezaposlen , nisam primljen za popisivaca , a taj neko kao zaposleni jest , i sad ja nezaposlen moram davati sve odgovore toj zaposlenoj osobi(popisivacu)a najradije bi mu onaj popisni list gurnuo u nos i sutnuo ga u gu…cu. Poznajem neke muslimane koji su primljeni jer su se izjasnili kao srbi,poznajem neke gdje je dvoje iz iste kuce primljeno i jos zive u Tuzli,ali sta mi vrijedi da sam se i zalio povodom toga?Zalba bi mi bila neosnovana smijem garantovat.Da mogu na bilo kakav nacin bojkotovat popis ,ja bih ga bojkotovao , ali ne mogu jer ce mi drzava razrezati… Read more »

ratnik

Kriteri za dobijanje ovog posla nebi trebalo biti stepen zobrzovanosti dali ima samo osnovnu skolu SS ili fakultet ovaj popis moze raditi svako a kriteri bi trebao biti nezaposlenost.Umjesto da zaposli 300-400 ljudi koji ne rade oni daju posao ljudima koji vec imaju posao.Problem je u nama jer bi se svi trebali stidjet sto su dobili taj posao a vec imaju bilo kakav.Zalosno je sto se mi prepiremo oko tog poslica a vijecnici uzimaju 700km mjesecno za dvije sjednice sto znaci350 dnevnica ko u Njemackoj.Mi se izmedju prepiremo a oni nas gule a niko na to ne obraca paznju,STA ocekujete od takvih ljudi.

RB

Ja sam na ovom portalu pisao prije 2 mjeseca da je stranka SDA uzela konce u svoje ruke sto se popisa tice i da ce stranacki kadrovi iz mjesnih odbora dobiti posao.Znao sam za 8 imena,provjerio spisak i uvjerio se da su svi primljeni.Zaprepastio sam se svireposti i beskrupuloznosti koja odlikuje te ljude.Evo primjera…Tata radi u telekomu,mama u opstini,buraz u JKP RAD,ona takodje radi,ali primljena je da nekom otme tih 500 KM.To je BOSNJCKA MAFIJA koja razara ovo drustvo i zbog koje necija djeca gladuju.Jedva cekam da mi dodju na vrata i da im kazem da nisam jedan od njih i da mi se gade.Popisite me sa vrata,ja mafiju u kucu ne pustam.A svi vi koji ste kao osteceni,zapamtite ko vas jebe u zdrav mozak.

konobar

Nisam primljen nemam pojma zbog cega kao instruktor samo me interesuje u procentima koliko su morali da prime srba kao instruktore ili popisivace dali ih ima .

amir hodžić

Ja, Amir Hodžić, zaposlen u JU “Gimnazija Lukavac” nisam ni u kakvoj popisnoj komisiji. Koliko znam lik sa istim imenom i prezimenom je iz Bokavića, mada mene ljudi čitavo ljeto zovu da im “naštelim” mjesto popisivača.

Saša

O svim neregularnostima sam obavijestio Fedaralni zavod za statistiku, pa pozivam i ostale da to urade. Dosta je više samovolje pojedinaca.

Moje ime

Ja sam za to da se opstina zablokira u 6:30 u ponedjeljak i da im ne damo da udju i drzimo tako dok se nesto ne uradi! Sto se mene tice prvo bi prednost imale porodice sehida i demobilisani borci pa onda sve ostalo! Ne spadam ni u jedno, ali sto je red, red je! Naravno ako su nezaposleni ili studenti, eh onda nek se uzima u obzir rukopis i taj “opsti dojam” odnosno “stela dojam” koji nema veze sa zdravim razumom kao sto vec znate! Zalio sam se i ja ali naravno da je neosnovana zalba…da mi je samo da vidim rukopis drugih kandidata za koje znam da su kao nogom pisali u srednjoj skoli i samo nek ga stave pored moje prijave! I sada sigurno ovi iz komisije sjede za racunarom i citaju ove komentare i smiju se! Eh lijepi moji ja vam obecavam, ako ikada dospijem na bilo kakvu poziciju u ovoj opstini, ako narod koji kao bez glave glasa za SDA samo zato zbog boja i “vjere”, i mucne malo svojom glavom, da cete vi koji ste imali ikakve veze sa ovom popisnom komisijom ostati prvi bez posla pa ostali koji su dospjeli na posao stelom!… Read more »

Hahah

hahah ismijao sam se na odgovor PISMENE komisije haha ima li jos neko da se zalio??? posaljite i neka sodalive objavi pa da vidimo koliko su pismeni ovi iz komisije haha jer opci dojam svi vidimo na prvoj slici…

Sany

Primljena sam u instruktore. Bez stele! Eto, ima nas i takvih. Nisam se nadala a i ne mogu biti posebno ponosna na sebe s obzirom da mi sigurno niko ne vjeruje al haj sta ces nakaradna drzava pa i mi…malverzacija je bilo, to je sigurno…

Stari Covjek

AKO SMO LJUDI NADZIMO SE PRED OPSTINOM KAKO NAS POZVA MOJE IME UCINIMO TO U NASE IME I IME BOSNE I HERCEGOVINE

59
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x