Zorko Anto (74) pritvoren zbog navođenje na prostituciju

0 699

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za sedamdesetčetvorogodišnjeg Zorko Antu iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo navođenje na prostituciju u produženom trajanju, u sticaju sa krivičnim djelima posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije.

Ilustracija

Postoji osnovana sumnja da je Zorko u periodu od kraja 2006. godine do polovine jula 2011. godine, radi ostvarivanja koristi za sebe, navodio više punoljetnih i maloljetnih ženskih osoba, među kojima u vrijeme prvog kontakta sa njima i dvije djevojčice starosti od 13 godina, da pružaju seksualne usluge muškarcima u prostorijama njegovog stana u Tuzli, ali i u stanovima korisnika usluga, te da je i sam imao seksualne odnose sa oštećenim za novac.

Zorko se sumnjiči da je omogućio unošenje i konzumiranje opojnih droga u svom stanu, te također da je posjedovao eksplicitne snimke maloljetnih djevojaka kod sebe, a čije seksualne usluge je nudio muškarcima.

Priripadnici MUP-a TK su, u skladu sa naredbom Kantonalnog suda Tuzla, izvršili pretres njegovog stana, tu zatekli nekoliko djevojaka i osumnjičenog, kojeg su lišili slobode. Prilikom pretresa su pronađeni materijalni dokazi koji mogu biti vezani za izvršenja krivičnih djela.

MUP TK je izvršio kriminalističku obradu i uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičenog predao u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage protiv Zorke i ispitao ga u prostorijama Tužilaštva.

Istraga je u toku.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x