Zmajevi postali Zmajčeki

3 954

Rudi Zavrl, dugogodišnji glavni tajnik i predsjednik slovenskog nogometnog saveza, koji je od 2009. počasni predsjednik NZS, prihvatio je imenovanje na mjesto predsjednika Komiteta za normalizaciju koji su Uefa i Fifa nametnuli suspendiranom Nogometnom savezu BiH.

Ilustracija

Slovenac Zavrl nastavlja dobro utabanim putem bivših: Carla Bildta, Carlosa Westendorpa, Wolfganga Petritscha, Paddyja Ashdowna, Christiana Schwarz-Schillinga, Miroslava Lajčaka i aktualnog Valentina Inzka, Visokih predstavnika EU za Bosnu i Hercegovinu, stranih gubernatora osjetljivog i razjedinjenog BiH prostora.

Podsjećamo, Daytonskim mirovnim sporazumom, visoki predstavnik u ime međunarodne zajednice nadgleda provedbu Mirovnog sporazuma u Bosni i Hercegovini i koordinira aktivnosti međunarodnih organizacija i agencija koje djeluju u zemlji, dakle bez njega ne funkcionira ionako krhka država.

Isto će sada s nogometom, koji je u jednako slijepoj ulici, pokušati napraviti pravnik Rudi Zavrl. Nekadašnji nogometaš Olimpije je mnogo veću slavu i ugled stekao kao funkcioner koji je u Uefi i Fifi bio član komisija za mlade reprezentacije, za nogometne saveze, za fair play. Trenutno je delegat europske i svjetske nogometne organizacije.

Upravo su Uefa i Fifa kontaktirali Zavrla i slovenski nogometni savez kako bi vidjeli je li zainteresiran za preuzimanje zahtjevne zadaće. Dobili su pozitivan odgovor.

Osim Zavrla, u “Komitetu za normalizaciju”, koji će imati devet članova, bit će i namjesnici iz Italije i Austrije.

(SodaLIVE.ba/Index.hr)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
čistizrak

Mislim da je ovo dobar i jedini način da u BiH pobijedi sport i da se zauvijek izbace iz sporta ljudi koji su do sada mešetarili BH fudbalom i sprovodili nacionalne i političke namjere onih kojima BiH nije u srcu kao jedina domovina.

sodjanin

jedna si jedina moja domovina….bhf…..

Dijete_Ulice

Mislim da ce ovo funkcionisati.Nadajmo se najboljem…
Bez stranaca mi bi se raspali…jadna nasha domovina!!!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x