Živojin Miljanović kažnjen sa 400 KM za napad na novinara Ramu Abidovića

0 691

Zbog fizičkog napada na novinara Ramu Abidovića, uposlenika RTV Slon iz Tuzle, tuzlanski Općinski sud kaznio je Živojina Miljanovića sa 400 KM.

Ramo Abidović

Ova novčana kazna izrečena je zbog ometanja novinara u vršenju njegovog posla upotrebom fizičke sile, iako je to Miljanović okarakterisao kao “montiran proces protiv njega jer je novinara tek kučio po mikrofonu”.

– Ovom mizernom kaznom nisam i ne mogu biti zadovoljan! On je ovim potezom pokazao svoj odnos ne samo prema meni, nego prema svim novinarima. Zar se ovakav napad kažnjava ovako malom kaznom? To je sramotno, kazao je Ramo Abidović, navodeći da će iskoristiti sve zakonske odredbe kako bi nadoknadio štetu i povrede koje su mu nanesene.

Da podsjetimo, prije pola godine Živojin Miljanović iz Kalesije je zajedno sa srpskim povratnicima u Gojčin protestovao ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona.

Nakon što je jedan od okupljenih građana jajima gađao tadašnjeg ministra Seada Mujanovića, Živojin Miljanović bivši predsjednik Srpskog građanskog vijeća, pesnicom je prijetio novinaru Abidoviću. Međutim, nije sve ostalo na prijetnjama. Miljanović je Abidovića u trenutku uzimanja izjave odgurnuo, a potom ga udario u ruku i predio grudnog koša.

Pored kazne od 400 KM Živojin Miljanović je dužan platiti i troškove prekršajnog postupka u iznosu od 50 KM.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije.net)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x