Živinice: Bivši je ucjenjivao golim fotografijama

2 7.820

Dopisništvu „Dnevnog avaza“ u Tuzli obratila se I. I. iz Živinica u prisustvu svog advokata Faruka Balijagića, koja tvrdi da je žrtva ucjene.

ucjenjena2

Ona kaže da joj M. M. iz Živinica prijeti i traži od nje da mu da 2.000 eura, inače će objaviti njene fotografije na kojima je bila bez odjeće, a zbog čega ga je prijavila policiji. Identiteti djevojke i muškarca kojeg je prijavila poznati su redakciji.

Slao poklone

– Prije izvjesnog vremena moja prijateljica počela se zabavljati s jednim momkom iz Njemačke, a ja sam upoznala njegovog druga. Održavali smo kontakte putem Facebooka i ja sam mu slala svoje fotografije, a on meni poklone. Ali, posvađali smo se i on je slike počeo objavljivati na Facebooku. Ja sam D. M. zamolila da mi pomogne i on je pristao, a priča se ubrzo stišala i ja sam se počela zabavljati sa D. M. – ispričala nam je I. I. i dodala da su ucjene počele pristizati kada se počela zabavljati s drugim momkom.

Na naše pitanje zašto se fotografirala naga, I. I. je odgovorila da, jednostavno, „ne zna šta joj je tada bilo i da je imala osjećaj kao da lebdi“.

– Prijavila sam ga policiji. U petak smo se moj momak i ja susreli s njim u kafiću na Bulevaru u Živinicama. Na rastanku me uhvatio za torbu i kao da me htio udariti – kazala je I. I.

U telefonskom razgovoru s momkom za kojeg I. I. tvrdi da je ucjenjuje, rečeno nam je da je „riječ o djevojci lakog morala, koja je spremna na sve“.

– Ta se cura digla protiv mene. Od četvrtka sam dao dvije izjave u policiji u Živinicama. Poenta je u tome da sam našao i platio ljude da srede problem u Minhenu s ocem i sinom kojima je slala svoje slike na kojima je gola. Vjerovatno je mislila da je to sjajna prilika da se dočepa novca i da se uda. Dogovorili smo se da će mi do 24. decembra vratiti novac, ali je ona otišla u Holandiju – ispričao nam je M. M.

On ili ja

On nam je kazao da I. I., nakon što se vratila iz Holandije, ne samo da mu nije vratila novac nego mu se, uprkos činjenici da je u novoj vezi. ponovo počela udvarati.

– Odbio sam je i rekao joj da dovede svog momka da mu ispričam kakva je. Znam je jer smo hodali pet mjeseci, a kada smo u kafiću, taj momak dođe i sjedne pored nas i gleda nas. Rekao sam joj da se odluči ili on ili ja. Onda mi je poslala policiju. I nije tačno da sam je udario. Cijeli kafić vidio je šta se desilo i oni to mogu posvjedočiti. Neka me i ona i njen momak puste na miru – izjavio je M. M., dodavši da mu je u početku bilo žao I. I. jer se radi o djevojci slabog imovinskog stanja, koja nema roditelje.

3 1 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
mrsavi zeko iz sode

Tacno, hudo musko. A tek po Lukavcu i okolnim selima da vidite sta se desava. Jos malo pa ce trazit da se otvori
fakultet za sponzoruse u Lukavcu a prakticna nastava ce se izvoditi po restoranima i apartmanima na jezeru Modrac . . .

Lukavac_u_srcu

Imaju li gdje slike da se vide? 😀

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x