Završetak radova na petlji Šićki Brod u aprilu 2011. godine

0 949

Planom rekonstrukcije Šićke petlje predvidjena je izgradnja četiri nova mosta i rekonstrukcija pet postojećih, kao i kompletiranje dva nova kraka petlje i to Tuzla – Orašje i Sarajevo – Doboj. Ukoliko vremenska prilke dozvole krak prema Srebreniku  u funkciju bi trebao biti stavljen u narednih mjesec dana. Što se tiče kraka Doboj – Sarajevo na tom dijelu  još nisu rješeni imovinsko pravni odnosi. Odgovorni  za ovaj projekat kažu  kako bi radovi na petlji Šićki Brod mogli biti završeni u aprilu  naredne godine.
Radovi  na petlji Šićki Brod i pored loših vremenskih prilika koje vladaju ovih dana  nisu obustavljeni.

U toku su radovi na mostu broj tri  koji pripada magistralnoj cesti  Tuzla – Doboj. Uz ovo radovi se izvode i na mostu broj četiri nakon čega bi trebalo krenuti  sa izgradnjom novog mosta  preko  željezničke pruge. Kako saznajemo od odgovornih na  gradilištu intenzivirani su radovi i na mostu preko Mramorskog potoka.Ukoliko vrijeme dozvoli u narednih mjesec dana može se očekivati  prebacivanja saobraćaja na ovaj krak petlje.

Najveći problem na petlji Šićki Brod  i dalje je  izgradnja kraka Doboj-Sarajevo koji je i najlakši krak za izgraditi ,smatraju izvođači.Izgradnja  je stopirana zbog nerješenih imovinskih sporova.Prvobitni rok od osam mjeseci predviđen za izgradnju  petlje Šićki Brod  zbog  čestih obustava radova  neće moći  biti  ispoštovan.

Ukoliko vremenske prilike u narednom periodu  budu išle  na ruku izvođačima, procjene su da bi radovi mogli biti završeni najkasnije do polovine aprila neredne godine.

(RTVTK)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x