Završena postpopisna anketa u Lukavcu, Dobošnici i Jaruškama

0 657

U BiH je završena postpopisna, odnosno kontrolna anketa stanovništva, domaćinstava i stanova, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

popis-stanovnistva-300x182Riječ je o ponovnom popisivanju jedinica popisa gdje je anketirano  oko 50. 000 lica  u 107 opština i 240 popisnih krugova.

Cilj kontrolnog popisa je da se analizom uporednih podataka iz popisa i postpopisne ankete, izračunaju dvije vrste indikatora kvaliteta popisa – indikatori obuhvata i sadržaja.  Postpopisne komisije lokalne samouprave trebaju do kraja sedmice da dostave postpopisni materijal sa terena u centralno mjesto za obradu, javlja RTV Lukavac.

Anketa stanovništva provedena je i na području općine Lukavac  na tri lokacije: u Mjesnoj zajednici Jaruške u kojoj je obuhvaćeno 50 domaćinstava, u Dobošnici i Lukavac gradu po oko 60 domaćinstava.

Kako ističe predsjednik općinske popisne komisije Amir Hodžić ,podaci koji su prikupljeni nakon urađene ankete služit će samo za kontrolu popisnih podataka, tako da građani ne brinu, svi podaci koje su ponovo dali podliježu  Zakonu o zaštiti podataka.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x