WikiLeaks objavio prvu depešu iz Sarajeva

2 783

Prva depeša iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, objavljena juče na WikiLeaksu, iz februara je ove godine i najviše se bavi formiranjem Radončićeve stranke i samim Radončićem.

Charles L. English

Depeša ne otkriva ništa o čemu mediji već nisu pisali pa je od svega najzanimljiviji zaključak u kojem tadašnji ambasador Charles L. English kaže:

“Koliko god odvratno bilo nama ili drugima – ukoliko Radončić osvoji dovoljno glasova na oktobarskim izborima te se priključi vladajućoj koaliciji na državnom i federalnom nivou, njegova komparativna prednost što nema neslaganja sa liderima u Republici Srpskoj, kao i pragmatični pristup pitanjima koja se tiču ekonomskog razvoja i ustavnih reformi, kao i evropatlantskih integracija, možda bi mogli doprinijeti, kratkoročno gledajući, mirnijoj situaciji u Bosni i Hercegovini”.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ZA Harisa

Izdvojio si samo dio teksta o Radončiću , a onaj najistinitiji nisi objavio – al imamo mi i druge medije .Ne može se istina sakriti .

Za Harisa

Kad gledam 60 minuta , meni se prisere , i uzmem Dnevni Avaz , umjesto toalet papira ,i odem na šolju .
Ovo su dva najodgovornija medija ( FTV i D.Avaz ) , za izhod posljednjih izbora , a nisu ni zašto drugo , no za dobro sranje .
Glupi Bosanac , za 1 km , vjeruje u sve ono što napišu surogati od novinara , ili objave na FTV .

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x