Vlada TK dala saglasnost na Statut JU Univerzitet u Tuzli

5 535

vlada tkNa danas održanoj  56. vanrednoj sjednici, Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Statut JU Univerzitet u Tuzli. Nakon što je Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona dostavljen izmijenjeni i dopunjeni Prijedlog Statuta Univerziteta u Tuzli u kojem je, između ostalog, utvrđeno da će se primjena odredaba člana 206. Statuta Univerziteta primjenjivati od akademske 2010/2011. godine, Ministarstvo je predložilo Vladi da da saglasnost na Statut Univerziteta u Tuzli.

Članom 206. Statuta Univerziteta u Tuzli predviđeno je da redovni student koji se samostalno finansira stiče pravo da se u narednoj školskoj godini finansira iz Budžeta ukoliko u studijskog  godini, koju sluša prvi put, ostvari 60 ECTS bodova i prosječnu ocjenu  iz položenih ispita od najmanje 8,0.

Navedena izmjena, odnosno odgađanje primjene ovog Člana Statuta za akademsku 2010/2011. godinu, omogućava da svi studenti koji ostvare 60 ECTS bodova mogu upisati narednu godinu u akademskoj 2009/2010. godini, kao redovni studenti koji se finansiraju iz Budžeta, bez uslovljavanja prosjekom ocjena, a što je predviđeno i Zakonom o visokom obrazovanju Tuzlanskog kantona.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
sone

Masala!!!

Adi

to znaci…da sutra nema protesta??????????????

g3ra

protesti ce bit, jer kolege studenti zele bezuslovne prelaske, sa 2. na 3. i s 3. na 4. godinuu

tnt

LJUDI PROTESTI IMAJU!!! NEMOJTE SE ZAVARAVAT OVIM TEKSTOM,STO SE NJEGA TICE SVI STUDENTI KOJI SU KRENULI 2008. I 2009. NISU ZAHVACENI OVIM ZAKONOM!!!

TEK GENERACIJA KOJA DOLAZI 2010.NA FAX

(Molimo Vas da ne pišete velikim slovima – caps)
Administrator

katalan

ma zele oni…gospoda se sad cupa,a ostali zbog njih ispastaju…nek zagriju stolice pa im nista bezuslovno nece trebat…

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x