Veliki dio dokumentacije građana u Pisarnici Vlade TK sačuvan u elektronskoj formi

Foto: Edin Petonjić/SodaLIVE.ba
0 912

Imajući u vidu medijsko izvještavanje o šteti i stepenu uništenja dokumentacije tokom devastacije i požara u zgradi Vlade Tuzlanskog kantona, s ciljem davanja preciznih informacija i sprječavanja nastanka bespotrebne panike sve građane želimo obavijestiti da je sva dokumentacija koju su građani predavali na centralnoj pisarnici, u cilju ostvarivanja određenih prava, sačuvana u elektronskoj formi, te da se postupanje nadležnih organa po zahtjevima građana odvija otežano, ali po predviđenoj dinamici.

Istina, požar i demonstranti su nakon ulaska u prostorije zgrade uništili znatan dio računarske opreme i dokumentacije, ali se preraspodjelom opreme učinilo da taj nedostatak najvećim dijelom u svom radu podnesu zaposlenici, a u najmanjoj mogućoj mjeri građani Tuzlanskog kantona.

U izvještajima je spomenuto da je uništeno oko 80% dokumentacije koju je zaprimila Centralna pisarnica, i to ovom prilikom želimo demantovati. Cjelokupna oprema centralne pisarnice, kao i server gdje je pohranjena dokumentacija i podnesci građana su na vrijeme zaštićeni, te su oštećeni samo manjim dijelom.

Ipak, ovim putem, želimo pozvati sve građane koji su podneske predali lično u centralnu pisarnicu u četvrtak i petak 06 i 07. februara da se u što kraćem roku obrate u centralnu pisarnicu kako bi provjerili da li je njihov podnesak uredno protokolisan.

U veoma kratkom roku, početkom protekle sedmice, pisarnica je izmještena u prostorije Pedagoškog zavoda u Tuzli i iako u otežanim uslovima, osposobljena za nesmetan rad sa strankama.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x