Velike vrućine potrajat će do polovine augusta!

2 651

Ovih dana je nesnosno vruće, a čini se da će nam još dugo biti tako. Temperature će uglavnom biti i dalje iznad prosjeka te sa padavinama manjim od prosjeka, dok će rijetke sretnike rashladiti poneki pljusak, potvrdio nam je klimaktolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Željko Majstorović.

Pakleno ljeto...

U narednim danima temperature mogu rasti, premda se ne očekuju neki rekordi, ali bit će svakako toplije od prosjeka. Ovakav tip vremena će se vjerovatno zadržati do polovine avgusta, dakle temperature iznad prosjeka, s tim što se u drugoj polovini tog mjeseca očekuje osvježenje i nešto veće količine padavina.

Željko Majstorović nam je dodao da bez kiše ne može, jer živimo u kišnom podneblju, ali bit će puno više toplijih i sunčanih dana u odnosu na one kišne, ali za sada modeli hidrometeorološkog zavoda ne pokazuju nikakav front zahlađenja, bar ne u idućih deset dana.

Dakle, i dalje se moramo prilagođavati vrelini, te se štititi od visokih temperatura zraka i držati se savjeta liječnika. Oni nešto sretniji, mogu ići na more ili bazen, a mi nešto manje sretni imamo lavor, koji uredno može stati ispod radnog stola. A zašto se žalimo, zar se nismo dosta smrzavali?

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
TuzlaK

samo nek dere … hahahah … klima i zezi …

Meho

danas je uz satelite i sve dostupne uredjaje najvise 7-dnevnu vremensku prognozu ozbiljnije predvidjeti.ozbiljni meteorolozi kazu cak samo za 3 dana.sve ostalo je nepredvidljivo…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x