Utjerivač dugova postalo zvanično zanimanje

1 426

Na zvaničnom spisku zanimanja, koju objavljuje Agencija za statistiku BiH, našla su se i neka nesvakidašnja, kao što su čuvar usporene vožnje i utjerivač dugova.

novac-km1

Tako je  “utjerivač dugova” od sada zakonito i regularno zanimanje iz kategorije “poreznik sa srodnim poslovima”, u čijem opisu posla je  da su to službenici koji naplaćuju potraživanja na osnovu računa kod kojih je prekoračen rok za plaćanje.

Svaki budući “čuvar usporene vožnje” je u stvari signalista, kočničar  ili skretničar,  koji je zadužen da nadgleda brzinu voza.

Jorgandžija, metlar, šeširdžija, sastavljač baterija, još su neka od zvaničnih zanimanja u BiH koja možete navesti u zvaničnim dokumentima.

Klasifikacija zanimanja je inače  obavezan statistički standard koji se koristi pri evidentiranju,  obradi i analiziranju  podataka koji su važni za praćenje stanja i kretanja na tržištu rada u BiH.

Na sajtu Agencije za statististiku BiH možete naći i šifrarski popis zanimanja u BiH, pa su u kategoriju “travari” svrstana zanimanja vrač, seoski iscjelitelj, namještač kostiju i drugi.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PLATON

Nisam nikom duzan ni jedan cent jedini ni sada ni nikada ali imam prijedlog za jos jedno zanimnje:
Skidanje glava utjerivacima dugova!!?
Ako neko ima problema sa istim pozovite me preko Soda live i besplatno cu mu odrubim glavu.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x