Uskoro 2. Tuzla Film Festival: Pristiglo oko 200 filmova

0 800

Veliki interes za takmičenje pokazali i amateri, koji su poslali filmove snimane mobitelima, fotoaparatima i amaterskim kamerama

jumbo

Oko 200 filmova pristiglo je u direkciju Tuzla Film Festivala. Trenutno se vrši selekcija i odabir filmova za četiri kategorije: dokumentarni, igrani, kratki i animirani film.

Filmovi su pristigli iz Crne Gore, Makedonije, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a u off programu planirano je prikazivanje filmova autora iz Italije, Švedske, Holandije i Indije.

Osim profesionalnih redatelja, distributera i producenata, interes za Festival pokazali su i brojni amateri. Oni su svoje radove poslali za kategoriju ˝Snimaj bilo čim˝, a među njima najaktivniji su bili učenici Prve osnovne škole iz Srebrenika, koji se takmiče sa pet filmova.

– Pored filmova, koji će se prikazivati na tri lokacije u gradu (BKC Tuzla, Ljetno kino ˝Mladost˝ i kino ˝Kaleidoskop˝) publika će biti u prilici da se druži sa režiserima, direktorima festivala i glumcima, a u večernjim satima planirano je održavanje party-ja. Naravno, ovaj projekt ne bi bio moguć bez naših sponzora, pokrovitelja i prijatelja kojima se ovom prilikom zahvaljujem – izjavio je Boris Balta, direktor Festivala, te dodao da se film konačno vraća u Tuzlu.

Na oficijelnoj stranici Festivala www.tff.ba možete pronaći više informacija, kao i online aplikacije za press, studente i profesionalne akreditacije.

Tuzla, 21. august 2013. godine

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x