Upriličen prijem za zlatne BH reprezentativce

0 733

Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević organizirao je danas prijem za članove reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, koja je nedavno odbranila naslov prvaka Evrope.

Sa današnjeg prijema

Premijer Čaušević je ovom prilikom članovima reprezentacije sjedeće odbojke uputio čestitke na svim dosadašnjim, vrhunskim rezultatima: „Drago nam je što veliki doprinos rezultatima Reprezentacije sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine daju i reprezentativci iz Tuzlanskog kantona. Vlada Tuzlanskog kantona redovno posvećuje dužnu pažnju i pruža podršku radu klubova koji okupljaju sportiste invalide, jer smatramo da njihov rad ima općedruštveni značaj. U narednom periodu učinit ćemo i dodatne napore da vam pružimo podršku kako bi ste nastavili predstavljati Bosnu i Hercegovinu na najbolji način“, istakao je Čaušević.

Na prijemu je također bilo govora i o problemima koji svake godine prate Reprezentaciju, kako u trenažnom procesu, tako i prilikom priprema za odlaske na svjetska i evropska takmičenja. Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona prof. dr. Nađa Avdibašić Vuadinović je istakla da se za podršku invalidnom sportu iz Budžeta Tuzlanskog kantona odvaja 11% od ukupnih sredstava predviđenih za sport, te da će se u narednom periodu nastojati iznaći modaliteti za snažniju podršku vrhunskom sportu.

U ime Vlade Tuzlanskog kantona premijer Čaušević je na današnjem prijemu zlatnim momcima, najtrofejnijim bh sportistima, uz iskrene čestitke na još jednom osvojenom zlatu, uručio prigodne poklone, te zaželio uspješne pripreme za nastup na paraolimpijskim igrama koje će se održati slijedeće godine.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x