UNTZ i GIKIL potpisali Ugovor o saradnji

2 916

Univerzitet u Tuzli i Tehnološki fakultet potpisali su danas Ugovor o međusobnoj saradnji u oblasti edukativnih, istraživačkih i naučnih djelatnosti sa Global Ispat Koksnom Industrijom doo Lukavac.

Ugovor su potpisali, u ime Univerziteta u Tuzli, rektor, prof. dr. sc. Enver Halilović, u ime Tehnološkog fakulteta, dekanica, doc. dr. sc. Amra Odobašić, sa jedne i zamjenik generalnog direktora GIKIL-a, Faik Buševac, sa druge strane.

˝Ovaj ugovor je važan za Tehnološki fakultet i za Global Ispat Koksnu Industriju Lukavac jer nama omogućuje da se saživimo sa ovom granom privrede i njihovim problemima, a njima omogućuje da koriste dio potencijala koje mi imamo. Kroz saradnju timova sa jedne i druge strane, mi ćemo učvrstiti saradnju, koja je posebno važna zbog toga što će naši studenti imati priliku da u praksi primijene stečena znanja u toku studiranja na našem fakultetu˝, istakla je dekanica Tehnološkog fakulteta u Tuzli, doc. dr. sc. Amra Odobašić.

˝Univerzitet u Tuzli ima dugogodišnju tradiciju saradnje sa privredom i daje snagu razvoju privrede sa jedne, ali i razvoju Univerziteta, sa druge strane. U skladu sa ovim ugovorom, studenti sa tehnološkog fakulteta će obavljati dio svoje prakse u pogonima GIKIL-a, a naši profesori će moći nadograđivati svoje znanje kroz izradu naučnih radova na temelju iskustava iz privrede. To je trend koji treba razvijati i nadograđivati. Bio bih sretniji kada bi ovakvih ugovora bilo više˝, rekao je rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr. sc. Enver Halilović.

˝Imali smo i do sada dobru saradnju sa Tehnološkim fakultetom u Tuzli, a ovim ugovorom se ta saradnja precizira. Privreda i nauka trebaju bolje i čvršće sarađivati, jer ta saradnja donosi dosta dobroga. Sada će studenti moći da se upoznaju sa našom tehnologijom, a i mi ćemo biti u prilici da se upoznamo sa stepenom njihovih stečenih znanja i iskustava na fakultetu. Naš koletiv će imati potrebu da podmlađuje kadar, a ovo je dobra prilika da oni studenti koji pokažu najviše znanja i vještina, nakon završenog studija nađu mjesto u našem kolektivu˝, istakao je direktor Faik Buševac.

(SodaLive.ba(Tip/BMG)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
BiH

za svaku pohvalu…,)

ZA Harisa

Faik – Koliko planirate zaposliti mladih inženjera u 2011 ?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x