Uhapšeni najviši zvaničnici carinskih ispostava u Tuzli i Bijeljini

SIPA
2 482

Ova akcija u borbi protiv korupcije i zloupotrebe položaja od strane dužnosnika institucija, pokazuje odlučnost Tužiteljstva BiH i SIPA u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, saopćeno je iz Tužilaštva BiH

SIPA
SIPA

Po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA izvršili su lišenja slobode više osoba, kao i pretrese na više lokacija na području Bijeljine i Tuzle. U opsežnoj akciji, lišeni su slobode čelni dužnosnici carinskih ispostava u Tuzli i Bijeljini.

– Ova akcija u borbi protiv korupcije i zloupotrebe položaja od strane dužnosnika institucija, pokazuje odlučnost Tužiteljstva BiH i SIPA u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Prema prikupljenim dokazima, pripadnici ove organizirane kriminalne skupine, u periodu od najmanje dvije godine, prouzročili su višemilionsku štetu Bosni i Hercegovini i njenim građanima.

U istrazi su sudjelovali Tužilaštvo BiH, SIPA i UIO BiH.

Više informacija bit će proslijeđeno uskoro, najavljuju iz Tužilaštva BiH.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
soda2

Kad ce SIPA doc nasem nacelniku i njegovim saradnicimana na sijelo,da i to dozivimo,spomen obiljezije jedan fliper 180 000 km.Stignuce to njih kad tad,bilo boga il nebilo ja vam kazem.

Truger

Od semafora sa magistrale,sa asfalta,zagazice u blato korupcije…imace sta da ciste mjesec dana…tad cemo da disemo punim plucima…bez Dzevada i Dzevadica….Bujrum…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x