U Alpskom mlijeku iz Tuzle pronađene nedozvoljene količine mikroorganizama!

5 509

Tokom redovnih kontrola izvoznih objekata i na osnovu prijave Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, veterinarski inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, u mljekari ”Prerada i promet mlijeka“ d.d. Tuzla su otkrili tri pošiljke zdravstveno neispravnog trajnog tetrapak mlijeka naziva „Alpsko mleko“, sa 3,5 procentnim sadržajem mliječne masti i rokovima upotrebe do 17., 19. i 21.02.2014. godine.

fotogalerija.-.alpsko.mleko.2

Navedene pošiljke sadrže nedozvoljene količine mikroorganizama, veće od količina određenih Pravilnikom o mikrobiološkim kriterijima hrane životinjskog porijekla („Službene novine Federacije BiH“, broj: 80/12).

Dosadašnjom kontrolom potvrđena je količina od približno 160.000 litara mikrobiološki neispravnog „Alpskog mleka“ sa 3,5% mliječne masti, proizvođača ”Prerada i promet mlijeka“ d.d. Tuzla, sa rokovima upotrebe do 17., 19. i  21.02.2014. godine, pripremljenog za izvoz. Navedena količina predmetnog mlijeka je stavljena van prometa, uz istovremenu mjeru obustave izvoza, koja vrijedi do daljnjeg.  Istovremeno je utvrđeno da je 1.720 litara od navedena količine kontaminiranog mlijeka, na do sada nerazjašnjen način, pušteno u promet. Nadzorom veterinarske inspekcije dio te količine je pronađen i povučen sa tržišta, a u toku su napori veterinarskih inspektora usmjereni na otkrivanje i povlačenje ostatka navedene količine neispravnog mlijeka.

Ovom prilikom molimo sve trgovce koji su u svoje objekte zaprimili „Alpsko mleko“ sa 3,5% mliječne masti i rokovima upotrebe do 17., 19. i 21.02.2014. godine, proizvođača Prerada i promet mlijeka“ d.d. Tuzla, da zbog zdravstvene neispravnosti izvrše povrat istog.

Istovremeno pozivamo građane da, ukoliko spornu vrstu mlijeka pronađu na policama trgovina, izvrše dojavu Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Tuzla.

 

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Aljo

Ma dajte zatvorte tu mljekaru, radnike istjerajte napolje, štaće nam naše mlijeko..bolje je strano. Strane krave, gotov livsale, a daju kvalitetno Evropejsko mlijeko. Treba nas sve dobro naguzit i nismo nizašta drugo!

Filadendron

Dobro je da nisu pronadjeni makro organizmi…………

NUKA

pripremljenog za izvoz.
Ovom prilikom molimo sve trgovce koji su u svoje objekte zaprimili „Alpsko mleko
Ma koga ovi u zdrav mozak nase krave nase mlijeko.Ma kakve bakterije nego poceli po selima zaradivat po koju marku pa daj odma obustavljaj neplacaju porez.Ma j… ih onaj ko ih posla.prvo sa policijom usli da provjere knjige pa sad nevalja mlijeko neko je bacio oko na tu mljekaru
1 narod nabavi krave-kravlje ludilo
2narod nabavi ovce-bruceloza
3 narod hrani pilice i curke-pticiji grip
Alaj smo mi goveda.

KUNG FU CE

“Alpsko mleko”(mlijeko), sa brda Bosne u epizodi “Kako ubiti konkurnciju”?!

pipi duga devetka

ma to je kriminal 50 god tuzlanska mljekara radi i od jednom mlijeko neispravno pustite suplju pricu zatvorite fabriku i daj te je u bez cijenje i onda ce sve biti uredu sve je se unistilo sto se unistiti moze samo je ostala termoelektrana i to ce mmf uzeti

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x