Tužilaštvo: Osobe uhapšene u demonstracijama puštene na slobodu

0 865

Tri osobe koje su 5. februara 2014. godine lišene slobode tokom demonstracija pred zgradom Vlade Tuzlanskog kantona su ispitane sinoć u prostorijama Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, nakon čega su puštene na slobodu.

Postupajući tužilac je anlizirao izvještaj i dokaze koji su dostavljeni od Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, te je nakon ispitivanja osumnjičenih na okolnosti vezanih za činjenje krivičnih djela utvrdio da ne postoje objektivni zakonski razlozi za stavljanje prijedloga za određivanje pritvora protiv njih.

Donesena je naredba o provođenju istrage protiv dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, te protiv jedne osobe koja je osumnjičena da je počinila krivično djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda.

Istraga će se provoditi u redovnom krivičnom postupku nakon čega će se donijeti tužilačka odluka.

Jedna osoba, koja je osumnjičena za krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, je u bjekstvu i za njim se traga.

Tužilaštvo u saradnji sa MUP-om TK i dalje utvrđuje ulogu, djelovanje i odgovornost većeg broja osoba tokom dva dana demonstracija u Tuzli.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x