Traži se izvještaj o broju pokrenutih postupaka protiv odgovornih lica za koje postoje osnovi sumnje da su počinili privredni kriminal

0 975

U skladu sa plenumskim zahtjevima, izglasanim 22. februara 2014.god, Pravni tim Plenuma podnio je danas dva zahtjeva; Tuzilastvu TK i Kantonalnoj agenciji za privatizaciju.

U zahtjevu Tužilastvu, građanke i građani traže da im se u roku od 48 sati dostavi izvještaj o broju pokrenutih postupaka protiv odgovornih lica za koje postoje osnovi sumnje da su počinili privredni kriminal, te u kojoj se fazi ti postupci nalaze.

U zahtjevu koji je poslat na adresu Kantonalne agencije za privatizaciju, građanke i građani TK traže da im se dostavi izvještaj o okončanim postupcima privatizacije privrednih društava na području Tuzlanskog kantona, o broju privatizovanih privrednih društava, ispunjenju privatizacijskih ugovora, te o broju postupaka koji su eventualno pokrenuti u vezi sa raskidom ili poništenjem privatizacijskih ugovora.

Oba zahtjeva proklamovana su Proglasom Plenuma građanki i graDjanki Tuzlanskog kantona od 22.02.2014. godine, i u skladu su sa članom 4. Zakona o slobodi pristupa informacijama Federacije Bosne i Hercegovine.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x