TDR od 1. januara poskupljuje cijene cigareta

4 1.034

Zbog podizanja akciza na duhanske proizvode u BiH, Tvornica duhana Rovinj (TDR) će od 1. januara 2011. podići cijene svojih cigareta.

Ilustracija

Tako će cijena najjeftinije TDR-ove cigarete, Yorka od 1. januara iznositi 2,2 KM umjesto dosadašnjih 1,8 KM. Cijena Filtera 160 i MC-a bit će 2,5 KM dok će Ronhill i Walter Wolf od početka iduće godine koštati 2,7 KM što je poskupljenje od osam posto u odnosu na sadašnju cijenu.

– Nove cijene posljedica su povećanja akciznog opterećenja na cigarete. Dobro je poznato da porezno opterećenje čini više od 70 posto cijene cigareta i zato će nova zakonska regulativa, koja znatno povećava porezna opterećenja na duhanske proizvode uveliko uticati na duhansku industriju u Bosni i Hercegovini, izjavio je predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Sunce

Pušite domaće…

Lexaurin

kako ne naleti na vijest slicnu ovoj

” Od 1-og Januara minimalna mjesecna primanja bit ce povecana a njihov minimalni iznos glasit ce 800 KM ( ili 400 modernih).
Novi minimalni mjesecni dohodak je posljedica povecanja svih je***ih cijena pa tako i cigareta. Zakon ce se morati sprovesti u sto kracem roku, u suprotnom slijede rigorozne kazne pecacenja (zatvaranja) za sve privatne ili drzavne firme.”
Tako da svi oni koji su radili za 300 KM ( ili 150 modernih) od 1 januara ce isti posao obavljati sa nknadom od minimalnih i nevjerovatni 800 KM ( ili 400 modernih)
Ekipa redakcije “sodalive” zeli vam uspjesnu i srecnu novu 2011 godinu…

chsw

“Za pušenje nema krize, jer već 20 godina u ovoj zemlji pušimo i kada nema cigara.”

http://www.6yka.com/dejtonom-do-pusenja

dobosnica

E NEK CE POSKUPITI DA CE BOGDOM OTICI NA 10 KM,PA NEK PUSE STO PREKO DVOJE VISI

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x