Sutra je protest prevoznika u TK

7 745

Samostalni sindikat saobraćaja najavio za 20. decembar protest prijevoznika radi suzbijanja nelegalnog prijevoza u Tuzlanskom kantonu (TK). U saopćenju se navodi da je na zajedničkoj sjednici Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata saobraćaja i veza u BiH za TK i predstavnika Udruženja poslodavaca TK-a, održanoj 8. decembra, raspravljano o nelegalnom prijevozu na području Tuzlanskog kantona.

Taj problem postoji već 15 godina, a rezultirao je ogromnom štetom za legalne prijevoznike, a samim tim i radnike u tim preduzećima. Zbog toga je donesena jednoglasna odluka da se 20. decembra m u 11.55 sati organizuju protesti zbog toleriranja nelegalnog rada, odnosno prijevoza na području Tuzlanskog kantona.

„Vlada Tuzlanskog kantona mora izvršiti pritisak na inspekcijske i druge organe radi uklanjanja nelegalnih prijevoznika”, jedini je zahtjev Sindikata. Prije protesta, u utorak u 11 sati, bit će održana konferencija za medije u autobazi Bukinje u Tuzli.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
koment

jel to znači da sutra od 12h nema autobuskog saobraćaja?

Lampa

Sta se ovi s busevima bune ROAD drzi monopol u lukavcu,GIPS u tz,,,

Neka pogledaju cijene malo pa neka se pitaju zasto ljudi uzimaju nelegalni prevoz.

zazara

za -legalne prevoznike-…povedite i one koji su sa vama i štiteći vaše interese izbrisali Lukavactrans

student

Zna li ko do kad ce trajati ti protesti?
Od 11:55 do?
Da znam hocu li se moc vratit kuci xD

Cvikeras

Puno je skup prevoz brate. Kada poskupi gorivo, to im bude izgovor da dignu cijene karata. Kara gorivo pojeftini, prave se budale, i cijene ostaju kakve i jesu. Sjecam se kada je karta do tuzle bila 1 km. Od tada su svaki puta dizali cijene kada gorivo poskupi i evo nas tu gdje jesmo. A to je sve monopol Roada. Mogu da rade sta zele. Ne znam kolika je sada mjesecna karta kod njih do TZ ali znam da dok je bio Lukavactrans da je bila uvijek jeftinija i to je Roadu kvarilo posao. Pokupovali su sve moguce linije i termine i Lukavactrans propade. Umjesto da opstina bezuvjetno obezbjedi Lukavactransu neke linije kako bi mogli da nastave da rade…

Lukavac

Studentska, đačka karta (mjesečna) do Tuzle je 52 KM, dok je dnevna karta 3 KM i studentska 2 KM u ROAD-u, a tako je u u GIPS-u, i neke linije na Lukavačkoj opštini drži GIPS samo što ROAD radi za njih prevozi putnike svojim busevima to oni rade u dogovoru……:))

Dilaver

Poruka šoferima u štrajku – jebite im majku . Njima , njima crvenima .

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x