Sušić objavio spisak za Rumuniju

1 727

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić objavio je danas spisak reprezentativaca na koje računa za predstojeći dvoboj sa Rumunijom.

Selektor Safet Sušić nakon sinoćnjeg razgovora sa Sašom Papcem odlučio je da će povratak ovog Mostarca nazad u reprezentaciju ipak morati sačekati neku od narednih utakmica.

“Dugo sam razmišljao oko ovog spiska, jer sam želio izabrati najbolje igrače koje imamo za ovu utakmicu. Objektivno tu su se trebala naći još dva igrača, a riječ je o Saši Papcu i Asmiru Begoviću”, kaže selektor i pojašnjava zašto s enisu našli na spisku za Rumuniju.

“Razgovarao sam sa obojicom, a Asmir mi je rekao da je blaže povrijeđen, i da zbog toga nije branio ni za Stoke u zadnje dvije utakmice. Što se Papca tiče o njemu sam dugo razmišljao, nakon što je u medijima najavio da bi se mogao vratiti”.

“Sinoć sam razgovarao s njim, i on mi je rekao da nije zatvorio vrata reprezentacije, ali da želi da se prvo riješi stanje u Savezu, dakle, da se usvoji Statut, pa će se onda vratiti”, istakao je Safet Sušić.

Okupljanje je 27. maja u hotelu Hercegovinu za igrače koji sezonu završavaju ovog vikenda, dok će igrači kojima sezone još traju na okupljanje stići 30. maja. “, istakao je selektor Sušić.

Pozive su dobili: Kenan Hasagić, Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić, Emir Spahić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Senad Lulić, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Darko Maletić, Muhamed Subašić, Muhamed Bešić, Senijad Ibričić, Semir Štilić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Vedad Ibišević, Edin Džeko, Sejad Salihović i Zlatan Muslimović.

 

(SodaLIVE.ba/Sportsport.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
čonta

E moj Sajo,doći će i tebi Spahić glave.Ako je i tebi zado strah u kosti opet nećemo napravit ništa od ove reprezentacije.Treba se riješit takvih koji drže u strahu cijelo vodstvo reprezentacije i čak NSBiH.Sretno ti bilo s tim sarajevskim papkom i kabadahijom!!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x